2013-04-20, 18:30
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XX z garścią offtopu
Cytat:
Napisane przez kascysko
Nałożyłaś na włosy olej kokosowy, a w Alterrze jest etanol. Oba lub jeden z nich spowodować mogły sianko.
Poczytaj o pielęgnacji włosów wysokoporowatych, dobierz sobie też odżywkę bez spłukiwania (np. Joanna Naturia) i serum na końce bez alkoholu (Biovax, Green Pharmacy, Marion...).
Zwykle włosy potrzebują przynajmniej dwóch odżywek: emolientowej (KLIK!) i proteinowej (KLIK!) - tej drugiej rzadziej, rozpocznij od aplikacji protein nie częściej, niż raz na 2 tygodnie. Obie możesz mieszać z półproduktami, gliceryną, miodem, olejami. Spróbuj jakiegoś oleju, który masz w kuchni.
|
W domu mam odżywkę emolientową alverde i proteinową sleek line. Wax chyba też jest proteinowy do spryskania mam gliss kur ale też mam alverde 2fazowa kuracja.
Jak to podzielić myję włosy dwa razy w tyg., bo wolno się przetłuszczają.
Daję na noc olej zmywam szamponem i daje odżywkę emolientową zmywam i psikam np. gliss kurem? A czy mogę np wax na skalp a alverde na długość? Mam w domu też olejek rycynowy ale nie wiem co z nim? Z tym olejkiem kokosowym przesadziłam, miałam mokre od oleju włosy
O co chodzi z nawilżaczem? Myślałam,że olej daje przed myciem na lekko tłuste włosy. Przepraszam, że tyle pytam, ale jest tyle wątków na tym forum, że brakuje czasu na czytanie
Moje włosiska: Album
|
|
|