Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-04-21, 11:48   #204
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

Cytat:
Napisane przez lapida Pokaż wiadomość
no, ja zauważyłam wśród swoich znajomych, że kiedy stają się żonami, całkowicie im odbija.
Nie wiem, może w chwili podpisania papierka spływa na nie łaska uświęcająca wraz z przekonaniem, że oto one, najmądrzejsze, te, które zawsze mają racje.

Podobnie z matkami. Dziewczyny młodsze ode mnie, ale z dzieckiem na rękach, dyskutują o tematach, o których nie mają zielonego pojęcia, ale uważają, że argument "Jestem matką, więc to ja mam rację" przebija wszystkie racjonalne argumenty.
No i do tego niektóre są dumne z tego jak to nie mają czasu. Mnie zastanawia jak kobieta niepracująca, mieszkająca na niedużej powierzchni, bezdzietna i bez zwierząt, może twierdzić że nie ma czasu na neta/serial/pomalowanie paznokci. Pościel magluje w maglu ręcznym? masło samodzielnie ubija? czy co?

A inna sprawa, że posiadanie wolnego czasu jest od dawna niemodne. Nie wiem czy jestem za mało cool i mam za mało zajęć? Czy mam się wstydzić, że szybko wyrabiam się z obowiązkami? Bo np nie można umyć wanny szybko i dokładnie. Czy może powinnam mieć dziecko, żeby wypełnić ten czas?

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3

Edytowane przez kobietasukcesu
Czas edycji: 2013-04-21 o 11:49
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora