2013-04-21, 13:42
|
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu
Za jakiś czas odezwała się łaskawie na gg, oczywiście z pytaniem jak sprawy sercowe xD. Oczywiście nie miałam czasu odpisać.
|
Bo tylko to jest ważne i interesujące .
---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------
Cytat:
Napisane przez Suivi
Moje koleżanki też ostatnio stwierdziły, że dziecko to najcudowniejsze co może spotkać je w życiu. Tylko dziecko daje szczęście, gdy po ślubie mąż się zmienia i nie jest już tak fajnie (tak stwierdziły). W dodatku związki/małżeństwa bez dzieci mają smutne i nudne życie.
Aż żal słuchać takich rzeczy. Doszłam do wniosku, że one potrzebują męża tylko do spłodzenia dzieci 
|
hmmm... Skoro w małżeństwach bez dziecka mąż się nie zmienia to wg tej logiki też są szczęśliwe a nie smutne .
A tak serio to aż żal, że ludzie mają takie wąskie horyzonty.
---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------
Cytat:
Napisane przez ajah
Tak. W innej części. Moje przewinienie- takie samo jak u dacn 
Pierwszy punkt w życiu zarobiłam 
|
Kurde, nie pamiętam, a siedzę już od dawna. Tutaj raczej mało jest takich kłótni, żeby punkty leciały.
---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------
Cytat:
Napisane przez ajah
Dziecko jest szczęściem dla kogoś kto go pragnie
Dziecko może być szczęściem mimo wielu wyrzeczeń i niedogodności, które jego obecność może spowodować.
Człowiek zdecydowanie zmienia podejście do różnych kwestii po pojawieniu się dziecka.
Jednak ani rozumu od tego nie przybywa ani inteligencji emocjonalnej.
|
Dokładnie.
Wczoraj mnie zdziwiło, że mój chłopak się dziwił naszej koleżance, że chce jechać nad jezioro na kilka dni z dziećmi(pół roku i 4 lata). Ja się dziwię raczej jak ktoś "podrzuca" dzieci komu można, albo musi od nich "odpocząć".
---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------
Cytat:
Napisane przez Duszaniola
Właśnie ja też nie chcę dostosowywać swojego życia w 100% pod czyjeś potrzeby, a z dzieckiem by tak było.
|
Ja za to czuję, że nie miałabym większego z tym problemu, pod warunkiem, że:
- miałabym wspierającego facet
- kasę.
|