2013-04-21, 16:29
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5
Cytat:
Napisane przez nicRu
astra001, może to zabrzmi idiotycznie, ale ja żeby nie zapominać angielskiego nie tylko oglądam seriale ale czasem staram się w myslach powiedzieć sobie coś po angielsku, np. myslę o jakiejś sytuacji i zastanawiam się jakbym ją po angielsku opisała  Może brzmi to idiotycznie, ale mój kolega mi się przyznał, że on z kolei teraz, będąc już rok w Stanach Zj. i nie mając z kim pogadać po polsku czasem sam do siebie coś mówi :P Wiem, ze to brzmi idiotycznie, ale mam dzięki temu trochę mniejszą barierę niż koleżanki przed odzywaniem się po angielsku na zajęciach chociaż miałam o wiele dłuższą przerwę w nauce niż one 
|
Ja cały czas gadam do siebie po angielsku, oglądam wiadomości i śpiewam piosenki ale jak mam gadać to mam taką blokadę że nie umiem nic powiedzieć. Rozumiem wszystko, tylko nie lubię mówić Boję się że jak mnie tam przyjmą to nie będę miała szansy szukać czegoś innego. Zawsze się mówi "idź gdziekolwiek i szukaj czegoś lepszego". Tylko ciężko będzie w ciągu dnia latać na rozmowy, czasem 3 razy w tygodniu. Nie sądzę że pozwolili by mi brać wolne cały czas Chyba sobie odpuszczę. We wtorek mam następną rozmowę
|
|
|