2013-04-22, 04:52
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Cytat:
Napisane przez candycotton
Studia humanistyczne to dość rozległe pojecie ale lingwiści mają formy proszenia, przepraszania, witania się, piszą wypracowania, czytają książki, do tego są etyki różnego rodzaju, zajęcia z autoprezentacji, nawet ostatnio ktoś prowadzi zajecia z savoir-vivre'u dla studentów. Coś tam jest
Mnie dziwi nadal program surowi rodzice. Dzisiaj rodzice fizycznie sponiewierali podopieczną, normalnie facet użył wobec niej przemocy. Trzymają te dzieci zamknięte w domu, odcięte od świata, jak zwierzęta. Wiem, że to jest reżyserowane ale sugerowanie ludziom, że to jest dobra metoda na wychowanie dobrych dzieci jest chore. Dzieci mają pewne prawa zapewnione, odpowiednio do wieku i publiczne ich łamanie nie powinno być stawiane za przykład. Chociaż tam nie ma dzieci, tam są młodzi dorośli. Ma 18 lat to telefon i papierosy są jego, czy to się podoba czy nie, rodzic nie musi tego sponsorować. Poza tym każdy kto był kiedyś uzależniony wie, że to dość duży dyskomfort fizyczny, odstawienie zwyczajnie boli. Tego się tak nie robi z dnia na dzień tylko leczy na chorobę. A zamiast wyciągnąć rękę, wysłać na terapię, po leki, pomóc ograniczać to z dnia na dzień zabierają, a potem się dziwią, że ktoś wariuje.
|
Jestem na studiach historycznych, jedyne co do takiego czegoś może się zaliczać to fakultet z protokołu dyplomatycznego, jedyne co zapamiętałam z tych zajęć to jakie wina idą do jakiego mięsa
A Surowi rodzice to jakaś porażka, oglądałam zarówno zagraniczną wersję jak i polską, to bardziej jakaś tresura niż wychowanie. Poza tym czy dzieciak naprawdę sprawiający kłopoty wychowawcze poprawi się w ciągu paru dni, no nie sądzę .
|
|
|