Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jak mam to ukryć?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-04-22, 18:19   #1
cynamon98
Przyczajenie

Exclamation

Jak mam to ukryć?

Przepraszam za nietrafną kategorię, nie wiedziałam gdzie mam to dać.
No więc tak. Cięłam się. Tak, cięłam, bo już więcej tego nie zrobię. Co nie zmienia faktu że dalej walczę z innymi rodzajami autodestrukcji(bicie się pod udach pięściami, okładanie się po żebrach, policzkowanie się, drapanie rąk, żeber i brzucha etc).No więc po cięciu...wiadomo. Mam już jedną bliznę. Ostatnio znów się pocięłam , teraz mam łącznie 5 nowych sznit. Na prawej ręce, co mam tą bliznę mam 3 nowe i na lewej mam 2(cienkie, zejdą n 100%). Ale na prawej ręce możliwe że znowu będzie blizna. A boję się, bo nikt, poza moim chłopakiem i przyjacielem w jednym. On wie, i oboje postanowiliśmy że zrobimy wszystko żeby to się nie powtórzyło. Miałam dużo problemów z ukryciem ran. Jeszcze te 2 na lewej ręce zasłaniam bransoletką z muliny którą dostałam od przyjaciółki. Na drugiej ręce mam 2 bransoletki z czerwonej muliny ale i tak rany się odsłaniają(jak na złość)...
Miałam też 2 inne cholernie krmpujące sytuacje:
1. Myłam naczynia i podeszła do mnie mama(to było przed 2 cięciem). Zobaczyła bliznę i wmówiłam jej że to tylko otarcie...
2.Siedziałam dzisiaj z koleżanką (Kaśką) na polskim i Kaśka to zobaczyła i się dopytywała co to(ciekawski imoł). Próbowałam jej wmówić że to tylko nacięcia nożem, ale trudno było bo to wyglądało jak zrobione celowo.....i i tak mi nie wierzy.
Jak mogę ukryć te cięcia i blizny?
Proszę bez hejtów, typu: trÓ emo etc,....Na prawdę miałam problemy z którymi sobie nie radziłam i sięgałam wtedy po nóż. Więc na litość boską, nie hejtujcie mnie i nie pytajcie: 'Po co to zrobiłaś? - myślenie nie boli!' etc...
cynamon98 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując