Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - On będzie mieszkał z koleżanką...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-04-24, 15:46   #1
kr0pka
Zakorzenienie

On będzie mieszkał z koleżanką...

Jestem z moim TŻ od 8 miesięcy. Wszystko układało się nam dobrze, dopóki on nie stracił pracy w zeszłym miesiącu.
Pomijam fakt, że przechodził chwilowe załamanie, ale byłam z nim cały czas. W międzyczasie wynajem pokoju wymówiła mu właścicielka mieszkania.
Teraz mimo, że od niecałego miesiąca pracuje, jest świadomy, że przed wypłatą musi opłacić zus, dwa kredyty i rachunki osobiste. A do tego musi szukać mieszkania.
Stwierdził, że na mieszkanie nie będzie go stać. Dziś dostałam wiadomość, że ma propozycję mieszkania za darmo, tylko nie wie, czy mi się to spodoba. Otóż, współdzielenie pokoju zaproponowała mu "koleżanka", u której kiedyś pomieszkiwał, trochę z nią kręcił, nie spali ze sobą.
Zaproponowałam, że pożyczę mu potrzebne pieniądze na wynajem mieszkania, a następnie w wiadomości usłyszałam pytania, jak co miesiąc będzie się jeszcze zadłużał: co z jedzeniem, co z dojazdami....

Ja nie mogę przyjąć go do siebie, ponieważ właściciel mojego mieszkania jasno określił warunki, a umowa konczy mi sie z koncem czerwca.

Nie wiem, co robić. Dla mnie mieszkanie z tą koleżanką oznacza jedno. Koniec związku. Mam tym większe obawy, że jeszcze nie uprawialiśmy seksu, oboje chcieliśmy poczekać na stosowny moment i ustabilizowanie się sytuacji. A ona, nie wydaje mi się bezinteresowna

Nie wiem, co robić. Jestem bezradna. Może ktoś spojrzeć na to świeżym okiem?

Lewy pas, gaz i płynę..

Edytowane przez kr0pka
Czas edycji: 2013-04-24 o 15:47
kr0pka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując