2013-04-24, 23:00
|
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: mój ojciec zdradził matkę - PROSZĘ O POMOC
Cytat:
|
Napisane przez grubella
Kryzys wieku średniego u mężczyzn to się nazywa.
Bądź dobrej myśli ,że to tylko chwilowe zauroczenie taty.
|
ja jestem przekonana, że tak będzie... znam tylko swoją mamę - jest ona osobą bardzo emocjonalną, to jest dla niej prawdziwa trauma, i nigdy się z tego nie otrząśnie. Zawsze pozostanie to w jej psychice..
Cytat:
|
Napisane przez mary_poppins
Propozycja przyjaźni z żoną i życia w lewym, niesatysfakcjonującym, ale wygodnym małżeństwie - obrzydliwa. Z całego serca namawiałabym mamę na rozwód. Może z czasem, kiedy otrząśnie się po tym szoku i wyleczy złamane serce, znajdzie miłość swojego życia? Nigdy nic nie wiadomo 
|
tak by było najlepiej i najszczęśliwiej.. tylko że moja mama szczerze kocha tatę, to jest jej miłość życia. zawsze była przeciwniczką rozwodów - mówię z całą świadomością, i po tym co widzę po jej obecnym zachowaniu, że wolałaby umrzeć, popełnić samobojstwo, niż odejść od niego.
Cytat:
|
Napisane przez mary_poppins
Ale dopóki czujesz, że możesz bez szwanku pomagać mamie w jej sytuacji i po babsku podnosić ją na duchu, to rób to - może jej się bardzo przydać.
|
wcale nie czuję tej siły, ostatnie kilka miesięcy są najgorszymi momentami mojego życia dotychczasowego, mnóstwo rzeczy się posypało i nie mam w nikim oparcia.
Nie jest to jednak wątek o mnie, a o mojej mamie. i całej tej sytuacji.
|
|
|