2013-04-25, 12:01
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak nie myśleć jeszcze o dziecku
Cytat:
Napisane przez Ramona_85
Nie wiem, dlaczego w dzisiejszym świecie instytucja małżeńska, małżeństwo czy jak to tam pies zwał jest traktowane przez większośc ludzi jak jakiś ciężar? 
Jesli ktoś nie chce brać ślubu, niech nie bierze i już. Jeśli ktoś chce i czuje taką potrzebę wstąpienia w związek małżeński, proszę bardzo, moim zdaniem to każdego indywidualna sprawa i bez sensu jest narzucać komuś swoje zdanie (broń Boże moje słowa nie odnoszą się co Autorki cytowanego fragmentu), tj. Autorka cytatu nie chce i ok, jej wybór, w końcu mamy demokrację, czyż nie
Co do pogrubionego - niestety najważniejsza kwestia prawna, czyli dziedziczenie ustawowe po konkubencie nie jest do tej pory unormowane i do czasu, kiedy hasło "związki partnerskie" będzie kojarzyć się politykom i społeczeństwu TYLKO z homoseksualistami, nie nastąpi to szybko
Przytoczę swój przykład - z mężem nie mamy dzieci, ani spisanych testamentów, włożyliśmy przed ślubem kupę kasy we własne M, gdyby nie daj Boże któremuś z nas coś się stało, ani on po mnie, ani ja po nim nie dziedziczymy, tylko rodzina, czyli mama, tata i rodzeństwo.
|
Dlaczego?Przecież małżonkowie po sobie dziedziczą
|
|
|