2013-04-25, 15:09
|
|
|
BAN stały
|
Dot.: Problem z mężem...
Cytat:
Napisane przez aleksa85
olkie nie ma co wybaczać, ja zdaję sobie sprawę, że nie powinnam się nim całkowicie przejmować, ale już tak mam, pracuję nad tym cały czas - dobrze czasem usłyszeć coś tak dosadnie - o mieszkanie martwi się sam
ama4 co do rozwodu też mam takie obawy, tak jak pisałam nie pasuje mi do niego taka uległość i zgodność
allmode na rozprawę będę czekać do 3 miesięcy, później jak nie zrobi problemów możemy dostać rozwód po 1-2 rozprawach... niby całe 3 miesiące, ale ja patrzę na to z innej perspektywy, już tylko 3 miesiące - w kontraście do tych wszystkich lat - dam radę, teraz będzie lato, więcej pracy będę mieć oraz więcej możliwości spędzania czasu wolnego
|
Trzy miesiące szybko zlecą.
Autorko, ta adwokatka nie chce od ciebie opisu kazdej sprawy, każdej awantury z osobna, tylko pewnych schematów. Jest kompetentną osobą i wie, jak napisać pozew, nie pisząc książki, chociaż tobie się będzie wydawać, że napisała za mało, że nie ujęła szczególnie dokładnie historii waszego pożycia. Napisze wystarczająco, by była rozprawa - reszta wyjaśni się na niej .Musi mieć tylko pewne ramy i da sobie radę. Dopyta o to, co wyda jej się ważne, a czego w twoim opisie nie będzie. Ważne jest podać od kiedy mąż traktuje cię źle, w jakich sytuacjach, jak się to przejawia, jak często, co wtedy zwykle robi, jak próbowałaś zmienić sytuację i dlaczego. Od kiedy ustało pożycie seksualne, wspólne gospodarstwo domowe, wspólne finanse. Ważne też, żeby wiedziała, co dla ciebie ważniejsze - szybki rozwód nawet z pójściem na pewne ustępstwa, czy też udowodnienie mu jedynej winy.To konkretna osoba od załatwienia konkretnego zadania za ciebie.
Edytowane przez kalincia
Czas edycji: 2013-04-25 o 15:10
|
|
|