Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Problem z mężem...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-04-25, 15:09   #544
kalincia
BAN stały

Dot.: Problem z mężem...

Cytat:
Napisane przez aleksa85 Pokaż wiadomość
olkie nie ma co wybaczać, ja zdaję sobie sprawę, że nie powinnam się nim całkowicie przejmować, ale już tak mam, pracuję nad tym cały czas - dobrze czasem usłyszeć coś tak dosadnie - o mieszkanie martwi się sam

ama4 co do rozwodu też mam takie obawy, tak jak pisałam nie pasuje mi do niego taka uległość i zgodność

allmode na rozprawę będę czekać do 3 miesięcy, później jak nie zrobi problemów możemy dostać rozwód po 1-2 rozprawach... niby całe 3 miesiące, ale ja patrzę na to z innej perspektywy, już tylko 3 miesiące - w kontraście do tych wszystkich lat - dam radę, teraz będzie lato, więcej pracy będę mieć oraz więcej możliwości spędzania czasu wolnego
Trzy miesiące szybko zlecą.
Autorko, ta adwokatka nie chce od ciebie opisu kazdej sprawy, każdej awantury z osobna, tylko pewnych schematów. Jest kompetentną osobą i wie, jak napisać pozew, nie pisząc książki, chociaż tobie się będzie wydawać, że napisała za mało, że nie ujęła szczególnie dokładnie historii waszego pożycia. Napisze wystarczająco, by była rozprawa - reszta wyjaśni się na niej .Musi mieć tylko pewne ramy i da sobie radę. Dopyta o to, co wyda jej się ważne, a czego w twoim opisie nie będzie. Ważne jest podać od kiedy mąż traktuje cię źle, w jakich sytuacjach, jak się to przejawia, jak często, co wtedy zwykle robi, jak próbowałaś zmienić sytuację i dlaczego. Od kiedy ustało pożycie seksualne, wspólne gospodarstwo domowe, wspólne finanse. Ważne też, żeby wiedziała, co dla ciebie ważniejsze - szybki rozwód nawet z pójściem na pewne ustępstwa, czy też udowodnienie mu jedynej winy.To konkretna osoba od załatwienia konkretnego zadania za ciebie.

Edytowane przez kalincia
Czas edycji: 2013-04-25 o 15:10
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując