Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-04-25, 22:29   #3204
ania p
Zakorzenienie

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Doczytalam o co chodzi , czyli takich dzieci jest jakiś tam procent . Zazwyczaj ma to podłoże genetyczne , i w jakiejś tam mierze zależy od ożywienia , stresu i środowiska ktore wpływaja na zmiany genetyczne .
Czyli dzieciaki takie muszą nowość tymczasowe protezy , aparaty itd no a w wieku dojrzałym pozostają implanty . I chyba tak sie nie zdążą ze wszystkie zeby nie miały zalazkow, zazwyczaj sa to chyba 2 i 5 .
Nie wiedziałam tego , ze moze tak byc ,ze mleczaki staną sie tymi " stałymi " w sensie ze nie wypadną .

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Szlag by to , mojemu młodemu dość dawno temu wypadły 2 ki i jeszcze nie rosną , nosz kuwa , teraz będę sie schizowac - NO WIELKIE DZIĘKI ANIA zylam w blogiej nieswiadomosci a teraz będę studiować internet i sprawdzać obsesyjnie czy idą mu juz te zeby czy nie , i czy iść juz do dentysty to sprawdzić .
Teraz śpi ale idę zlukam bo do rana nie wytrzymam .
A tu jeszcze tyle zebow do wymiany
No jak widać tak się zdarza , ale moja dentystka i 30 latków z mlecznymi kilku ma .
Moje dzieciaki miały pantomogram robiony , a to dlatego że miałam go za free , a mają włożony w kartę .

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
AniaP mój ma gips tylko od dołu rączki bo na palcach miał ranki, i chodziło o lepszą wentylacje. Jest zapisany do lekarza na wtorek to musimy czekać. Wczoraj tz nie upilnował i mały miał całą rękę w wannie wody, to musiałam te bandaże pozmieniać.
Masakra po prostu z tymi zębami, współczuję strasznie.Jak byłam jeszcze z pierwszym synkiem w ciąży i byłam u dentysty to była mama z chłopcem około 1roczek i miał po lapisowaniu wszystkie ząbki czarne, ale po prostu caluśkie, i lekarka zdecydowała że trzeba wszystkie usunąć, a dziecko na czas zanim stałe wyjdą miało mieć protezkę, jakaś abstrakcja u tak małego dziecka

.
Dziwnie troszkę , bo po lapisowaniu nawet jak nie ma zęba to chodzi o to żeby został sam korzeń . A to po to żeby nie zaburzyć układu w szczęce
Olka ma teraz ten wyrwany i będzie jej dentystka mierzyć czy ta przerwa się nie zmniejsza . Jeśli się okaże że tak to będzie miała jakieś cudo zakładane żeby miejsce było dla stałego zęba potem .
To się wymądrzyłam ale akurat babka z tej przychodni co łażę jest ortodontką i przy okazji do mnie do pracy przyłazi . To się wypytałam o wszystko .

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Evi - tak ten tekst idealnie pasuje do mnie i do Tz.

Buciki fajne. A Ty je kupowałam w sklepie czy przez internet?

W poniedziałek byłam z Nataszka na kontroli u okulisty. Niby jest ok. Co prawda tarcze blade i jakaś tam ziarnistosc. U Oliwki tez było ok a potem nagle +6. Po tej wizycie to malutkiej ropieje oczka.

I jeszcze muszę sie pochwalić ze moje malenstwo zaczyna chodzić. potrafi juz postawić tak 2-3- a nawet 4 kroczki.
Brawo dla Nataszki

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
no własnie a ja nie chce zwykłego , chciałabym kupić coś lepszego żebym rąk nie musiała moczyć hehe jak to śmiesznie zabrzmiało
Ja chcę kupić takiego obrotowego
http://allegro.pl/vileda-profesjonal...169105962.html
bo jaj ma duzo do mycia .