Napisane przez xxxgoxxx
Witam,
Bardzo potrzebuję porady. Od 6 lat farbuję włosy na bardzo jasny zimny blond, był nawet okres, że były one niemalże białe, nie wiem niestety czym robił je mój fryzjer, chodziłam do salonu matrix i wiem, że pracowali również na kosmetykach loreal. Mój naturalny kolor włosów to ciemny blond, tzw mysi blond, a chciałabym uzyskać na całości włosów również bardzo jasny blond, ale nie zimny tylko cieplejszy, lekko złocisty. Obecnie pracuję na południu Europy i chciałam tu pójść do fryzjera, ale gdy usłyszałam, że tutejszy fryzjer życzy sobie 90 euro zrezygnowałam z tego pomysłu, bo nie stać mnie za bardzo na taki wydatek. Tak więc poczytałam w internecie opinie o farbach i właśnie na wizażu polecano mi bardzo loreal luo color w odcieniu 10, jedna Pani, która stosuje ją od kilku lat zamieściła nawet zdjęcie i jej kolor był dla mnie niemalże idealny, więc zamówiłam przez internet tą farbę i oryginalną do niej wodę. Nałożyłam farbę najpierw na odrosty, które były spore, miały około 4cm, odczekałam 10min i nałożyłam na resztę, zamiast zalecanych 25min, po których moje odrosty były dość ciemne odczekałam 50min i stwierdziłam, że trzeba już zmyć, choć widziałam, że farba nie chwyciła zbyt dobrze odrostów. Efekt tego farbowania jest następujący: moje odrosty są w kolorze truskawkowego blondu, a reszta nadal bardzo jasny i zimny blond, który po farbie trochę zszarzał. Chciałam prosić o poradę profesjonalistę czym i jak farbować, żeby uzyskać na całości ciut ciemniejszy i złocisty blond, a pozbyć się mojego zimnego koloru, no i żeby odrosty miały ten sam odcień co reszta. Czytałam coś o tym, że powinno się najpierw położyć jedną farbę ciut ciemniejszą, na to kolor który chcę uzyskać, ale nie wiem do końca o co w tym chodzi czy to załatwi mój problem. Bardzo proszę o poradę jakie farby użyć, jakich firm, jakie kolory, jak je nakładać i jak długo trzymać. Za 2 tygodnie przyjeżdża do mnie siostra i mogłaby mi przywieźć z polski odpowiednie specyfiki ze sklepu fryzjerskiego. Bardzo będę wdzięczna za odpowiedź.
Gosia
|