Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wiosny wyczekujemy, na spacery z mężami chodzić chcemy. Żonki 2012 cz.IV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-04-30, 18:05   #4869
nena1984
Zakorzenienie

Dot.: Wiosny wyczekujemy, na spacery z mężami chodzić chcemy. Żonki 2012 cz.IV

Cytat:
Napisane przez morelka1987 Pokaż wiadomość
A ja mam dzisiaj imieniny, więc wszystkim stawiam drinki a dla ciężarnych oczywiście bezalkoholowe
wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
A mogę wiedzieć czemu? Sama jestem jedynaczką i sądzę, że najlepsze co dziecko może dostać od rodziców to rodzeństwo Ale z drugiej strony, to indywidualna sprawa każdej pary dlatego pytam co u Was stoi za tym, że chcecie mieć tylko jedno
nie chodzi o to, że boję się o figurę. Jak już kiedyś napisałam, ja tam mogę przytyć i 30 kg i mam to w nosie, kiedy i czy w ogóle zrzucę. Teraz modlę się o każdy dodatkowy kilogram, bo niestety ale schudłam. Chodziło mi o to, że tak naprawdę mam już miesiąc wyjęty z życiorysu. Czuję się źle, jest mi niedobrze a w zasadzie mogę nie robić nic, tylko w łóżku leżeć. Nie wyobrażam sobie przeżywać drugi raz tego samego stanu mając już pod opieką jedno dziecko, kiedy trzeba będzie ogarniać jego przedszkola, obiady i tym podobne rzeczy. Teraz mogę sobie pozwolić na to, żeby nie posprzątać w domu, nie gotować posiłków. Ale takie lenistwo nie będzie już możliwe przy drugim dziecku.

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Dla mnie to jest serial numer 1, pierwsze dwa sezony obejrzeliśmy z TŻem w okresie świąt Bożego Narodzenia z zapartym tchem, prawie że ciurkiem.

I nie znam lepszego, chociaż oglądamy z TŻem wszystkie, które mają ocenę powyżej 8/10 na filmwebie. W ogóle zaczyna nam brakować seriali, bo już prawie wszystkie spełniające nasze kryteria widzieliśmy.
no to może którymś Cię zainspiruję (choć już pewnie wszystkie widziałaś) PrisonBreak, Homeland, Dexter, Rodzina Soprano, Tudorzy - to moje ulubione.

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
już?:P ja czekam do lipca, dziecko będzie już będzie wyglądalo jak człowiek
Na kiedy masz termin w ogóle?
bo mam za tydzień genetyczne i klinika to oferuje, więc czemu nie skorzystać. Wg mojego babytickera dziecko już przypomina ludzika, ma rączki, nóżki, paluszki. Tylko w proporcjach jeszcze główkę za dużą.
Termin mam na 19 listopada - czyli skorpion
W ogóle dzisiaj mama wyciągnęła jakieś stare papiery i okazało się, że miała w ciąży ze mną termin porodu na 18 listopada, więc są duże szanse że urodzę w swoje urodziny.

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Też ostatnio tak powiedziałam Tż. Na co on mi odpowiedział, że przed ślubem umawialiśmy się na 3. Ciąża to nie jest stan który lubi i nie wiem kto nazwał go błogosławionym. Wiem, że ludzie mają ciezej niż ja bo niektóre musza leżeć prawie cały czas i to w szpitalu i nie powinnam narzekać ale czasem to już na prawde mam dość. Np ostatnio jak mnie mała tak zboksowała, ze nie spałam do 3 a jak już skonczyła to brzuch mnie tak bolał jakby mnie ktoś pobił.
no właśnie, z tych względów na pewno sporo odczekam przy kolejnej ciąży

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;40568777]
co do dzieci to ja z jednej strony chce a z drugiej czuje taka blokadę. I o co najbardziej się boję to o moje ciało ze się zmieni w jednego wielkiego flaka. Bo porodu, wstawania w nocy się nie boję mam to na codzień wiem ze niektórym z was wyda się to głupim argumentem ale nawet tz ostatnio powiedziałam ze najpierw muszę mieć kasę na nowe cycki i brzuch a później możemy rozmawiać[/QUOTE]
wczoraj był chyba na TTV odcinek rozmow w toku (jakiś stary) o kobitkach które nie chciały mieć dzieci w obawie o swoją figurę.

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
Zacytowałam kilka waszych wypowiedzi poniżej i do nch się odniosę: Podzielam w 100% zdanie Dotki, bo też jestem jedynaczką i uważam, że pobudki typu "będę flakiem" to ekstremalny egoizm, szczególnie jeżeli kobieta jest zdrowa i nie ma problemu, żeby mieć więcej niż jedno dziecko. Trzeba doświadczyć jedynactwa żeby wiedzieć, jaka to jest samotność, szczególnie w dorosłym zyciu kiedy rodziców już zabraknie... Ale i w dzieciństwie, kiedy nie ma się z kim bawić.
Pomijam już zupełnie fakt, że przez takie myślenie kiedyś zabraknie dla nas emerytur...
ekhm. kochana od 1999 r. mamy nowy system emerytur. Na nasze nikt już nie musi i nie będzie mógł zarabiać, bo dostaniemy tylko to co sami oddaliśmy do OFE

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Dostałam propozycję sesji zdjęciowej do reklam i plakatów dla firmy produkującej odzież sportową
uu gratki no ale pewnie po tych ćwiczeniach masz taką figurkę, że niedługo Chodakowska Cię będzie prosić o konsultacje

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora