2013-04-30, 19:16
|
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: Zawód-Fryzjer
Cytat:
Napisane przez thehairstyling
Cześć dziewczyny  jestem tu nowa , a więc wybaczcie jeśli coś pomieszałam . Zwaracam się do Was z prośbą, a więc od przyszłego roku zaczynam kształcić się w zawodzie fryzjera, wybrałam szkołę zawodową dlatego ze nauka nie idzie mi zbyt dobrze średnia 3,3 i obawiam się ze w technikum nie dałabym rady. chciałabym was zapytać jak początkowo wyglądają praktyki w salonie? Wiem,że na początku przyglądanie się itd. a co potem? strasznie boję się tego, że nie dam rady i im bliżej rozpoczęcia szkoły tym bardziej zaczynam w siebie wątpić .. myslicie ze osoba ktora bardzo interesuje sie wlosami , ale nie jest doswiadczona za bardzo w tym temacie da radę? bardzo proszę o odpowiedzi doświadczonych dziewczyn. Z góry bardzo dziękuję.
|
hej ja jestem po zawodowce. i teraz pracuje w salonie od jakiegos czasu. Powiem Ci tak ze pierwszy rok przewaznie polega na tym ze sie przygladasz sprzatasz i nakladasz farbe. Jak to lubisz to nie powinno byc wiekszego problemu. Wazne zebys wiezyla w siebie. wiadome ze na poczatku bedzie ciezko Ci sie czegos nauczyc i cos nie bd wychodzic ale z czasem bedzie juz ok. Wazne zebys jak najwczesniej zaczela przygotowywac sie do egzaminu czeladniczego i opanowala strzyzenia i baleyage... jesli chodzi o szkole to TYLKO ZAWODOWKA. w technikum sie tyle nie nauczysz. w zawodowce masz co chwile kontakt z klientka z roznymi problemami z kolorem strzyzeniem wiec bedziesz wiedziala jak masz reagowac co robic. Jak cos to pytaj
|
|
|