Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pożegnać TRĄDZIK raz na ZAWSZE - kuracje, pielęgnacja, makijaż. ZBIORCZY CZ.II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-04-30, 22:23   #980
Claire91
Wtajemniczenie

Dot.: Pożegnać TRĄDZIK raz na ZAWSZE - kuracje, pielęgnacja, makijaż. ZBIORCZY CZ.II

Cytat:
Napisane przez Vinnga Pokaż wiadomość
Też mi się robią gule tylko na brodzie i żuchwie i to też co jakiś czas. U ginekologa jestem średnio co 5 miesięcy, ale chyba zmienię lekarza (drugi raz ), bo nie dość, że mam wieczne infekcje miejsc intymnych, to jeszcze w sumie nie zostałam przebadana hormonalnie przy wpisywaniu tabletek Ogólnie to mam gule, pomimo brania tabletek antykoncepcyjnych, więc coś nie tak Wiem, że trądzik może mieć różne podłoże, ale ja już nie wiem co może być u mnie przyczyną i ten zespół policystycznych jajników od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie Ja rozumiem pojedyncze pryszczki, ale takie gule, które wyrastają i tkwią tygodniami na twarzy i nie da się ich ani przebić igłą (tzn. da się, ale nie wylatuje żadna ropa jak w przypadku "normalnej" guli) ani wyciągnąć na wierzch Aktualnie od ponad miesiąca nic nie mam, ale nie raz już bywało, że 2-3, a nawet 4 miesiące miałam piękną twarz i nagle wyrasta kilka gul, mimo takiej samej diety, takiej samej pielęgnacji , a później twarz w bliznach
Może twoje tabletki nie mają działania antypryszczowego Ja też biorę, ale nie mają składnika antyandrogennego, więc nie jestem zdziwiona ,że guzy nadal siedzą i tabletki nie pomagają na trądzik.Moim zdaniem (biorę Artizia) mają neutralny wpływ.
Może te bakterie się ujawniają w momencie działania jakichś innych czynników, o których nie wiesz(tzn. nie wplywa na nie az tak dieta, pielegnacja). A mialas robione usg ?