Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - na ile genetyczna jest gęstość?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-04-30, 23:35   #6
201801220933
Konto usunięte

Dot.: na ile genetyczna jest gęstość?

Witam. Sądzę, że to pytanie jest własnie do mnie. Nie jestem włosową ekspertką, ale byłam/jestem w sytuacji podobnej do Twojej.
Całe życie miałam mega gęste włosy, potem z różnych przyczyn wypadały przez okres 3-4 lat, cały ten czas traciłam je, potem ratowałam i tak w kółko. Straciłam przez ten czas więcej niż połowę włosów, i nie wyolbrzymiam, były bardzo przerzedzone, tragiczne.
U mnie kluczem do odzyskania włosów była odżywka Jantar. Rozpisuję się o niej tutaj co chwila i nie chcę zapełniać forum kolejną identyczną wiadomością, ale takie są fakty, możesz poczytac moje wypowiedzi na temat tego środka. Tylko dzięki niej odzyskuję swoje dawne włosy. Więc odpowiedź na Twoje pytanie brzmi - oczywiście, że możesz odzyskać swoją dawną gęstość, wystarczy być konksekwentnym w stosowaniu metody, która jest dla Ciebie najlepsza (Jantar stosuję od marca 2012), chociaz w sprawach odrastania długich włosów konsekwentne działania musimy rozłożyć na baardzo długi czas, liczony w latach, więc nie jest to takie proste. Ważne, aby dobrac komponenty tak aby:
-spowodować odrost wszystkich włosów, pobudzić te, które nie chcą rosnąć
-przyśpieszyć wzrost
-nie bać się podcinania (ja mam do ścięcia jeszcze ok 10 cm starych strączków, obecnie nakręciłam się i podcinam co miesiąc),w ten sposób szybciej osiągniesz ładne, gęste na całej długości włosy

Mi pomagają w tym też suplementy, ale wcześniej również je brałam non stop, a gęstość nie wracała (jedynie hamowały wypadanie), więc u mnie kluczem była wcierka. Ja trafiłam na to przypadkiem, ale nastaw się na to, że poszukiwania czegoś co pobudzi Twoje włosy mogą trochę potrwać. Oczywiście absolutna podstawa do posiadania ładnych włosów to normalne odżywianie, żadnych diet czy eksperymentów. Wiadomo, że samo odżywianie nie spowoduje odrostania włosów, ale bez odpowiedniej ilości kalorii nie pomogą żadne cuda typu wcierki czy suplementy.

Żeby przeprowadzić taką kurację, trzeba być baardzo zdeterminowanym, ja byłam mając na głowie kilka strąków na krzyż nienadających się do noszenia w żaden sposób, nawet do związania w kucyk, nie miałam nawet ochoty o nie dbać, nosiłam roztrzepane, napuszone, tragedia. Ty natomiast jesteś zadowolona ze swoich włosów, więc będziesz potrzebowała więcej samozaparcia, aby odzyskać gęstość.

Edytowane przez 201801220933
Czas edycji: 2013-04-30 o 23:42
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując