Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz.12
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-05-01, 20:45   #952
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Hę?
A Ty ile masz

Wszystko przemyślane, składy przeanalizowane u sroki. Tu masz dokładną listę mą-może Ci się przyda.
Numerki nie oznaczają nic poza tym, że tyle mam "typów" i będę testowała w razie potrzeby.

Płyn do kąpieli:
1. Babydream, Pielęgnujący płyn do kąpieli z rumiankiem i pantenolem (super skład, ale może uczulać)
2. Babydream Kopf bis Fus (ten co ja)

Krem pielęgnacyjny dla niemowląt:
1. HiPP Babysanft, Krem pielęgnacyjny do twarzy i ciała,
2. Babydream, Gesichts und Körpercreme,
3. Pharmaceris Baby, Krem Ochronno-Kojący Do Twarzy Dla Dzieci (od chwili narodzin)

Emolient na suchą, szorstką skórę i wypryski - używamy w razie problemów a nie profilaktycznie:
1. LINOMAGŸ maść zielona - Podczas skazy białkowej właśnie nią walczyłam z suchymi plamami cudo. Tylko bez kwasu borowego!!!
2. Atoperal Baby
3.Atopra Med, krem, hipoalergiczny

Mleczko do ciała – może być NIVEA. Na początek najlepiej Oliattum kupić albo oliwkę Hipp

Krem z filtrem mineralnym do buzi- godne polecenia są : filtry koncernu L'Oreal - czyli La Roche, Bioderma, Vichy, oczywiście Rossmann Babydream z filtrem 50.

Mokre chusteczki do przecierania pupy:
1. Lidl Tujurs Baby Wipes Sensitive najlepsze-zielone
2. Huggies, Natural Care – też zielone
3. Rossmann, Babydream – białe
4. Real, TiP Baby wet Wites
5. Real quality baby wet wipes fresh

Na ciemieniuszkę - Olejuszka Skarb Matki

Octenistep do przemywania pępuszka i na krocze po porodzie - w opakowaniu 50ml kosztuje dwadzieścia kilka złotych, natomiast w opakowaniu 250ml (czyli 5 razy większym) niecałe 40 zł.

Do noska Marimer lub NoseFrida
dzieki, juz zapisałam i bede sie tym kierować
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora