Hę?

A Ty ile masz
Wszystko przemyślane, składy przeanalizowane u sroki. Tu masz dokładną listę mą-może Ci się przyda.
Numerki nie oznaczają nic poza tym, że tyle mam "typów" i będę testowała w razie potrzeby.
Płyn do kąpieli:
1. Babydream, Pielęgnujący płyn do kąpieli z rumiankiem i pantenolem (super skład, ale może uczulać)
2. Babydream Kopf bis Fus (ten co ja)
Krem pielęgnacyjny dla niemowląt:
1. HiPP Babysanft, Krem pielęgnacyjny do twarzy i ciała,
2. Babydream, Gesichts und Körpercreme,
3. Pharmaceris Baby, Krem Ochronno-Kojący Do Twarzy Dla Dzieci (od chwili narodzin)
Emolient na suchą, szorstką skórę i wypryski - używamy w razie problemów a nie profilaktycznie:
1. LINOMAG maść zielona - Podczas skazy białkowej właśnie nią walczyłam z suchymi plamami cudo. Tylko bez kwasu borowego!!!
2. Atoperal Baby
3.Atopra Med, krem, hipoalergiczny
Mleczko do ciała – może być NIVEA. Na początek najlepiej Oliattum kupić albo oliwkę Hipp
Krem z filtrem mineralnym do buzi- godne polecenia są : filtry koncernu L'Oreal - czyli La Roche, Bioderma, Vichy, oczywiście Rossmann Babydream z filtrem 50.
Mokre chusteczki do przecierania pupy:
1. Lidl Tujurs Baby Wipes Sensitive najlepsze-zielone
2. Huggies, Natural Care – też zielone
3. Rossmann, Babydream – białe
4. Real, TiP Baby wet Wites
5. Real quality baby wet wipes fresh
Na ciemieniuszkę - Olejuszka Skarb Matki
Octenistep do przemywania pępuszka i na krocze po porodzie - w opakowaniu 50ml kosztuje dwadzieścia kilka złotych, natomiast w opakowaniu 250ml (czyli 5 razy większym) niecałe 40 zł.
Do noska Marimer lub NoseFrida