Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - na ile genetyczna jest gęstość?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-05-02, 00:20   #8
201801220933
Konto usunięte

Dot.: na ile genetyczna jest gęstość?

Cytat:
Napisane przez katusek Pokaż wiadomość
A jak stosujesz Jantar? tak jak producent zaleca na opakowaniu? Ja najdłużej stosowałam 9 tygodni. w tym czasie urosły 7 cm, więc na mnie chyba też działa. u mnie jantar raczej na porost. wysyp był po seboradinie i kozieradce.

Staram się tak jak zaleca producent. Raz zrobiłam sobie miesięczną przerwę, bo bałam się, że w końcu zacznie podrażniać (alkohol w składzie), albo dojdzie do przyzwyczajenia i zmniejszenia skuteczności, teraz też zdarza mi się zrobić sobie 2 tygodniowe przerwy w stosowaniu jeśli mam wyjątkowego lenia.

wiem ale tak sobie policzyłam, że skoro przeciętnie bez wspomagania po miesiącu mam 2 cm odrost wtedy 70 cm to ok. trzy lata, a przy drożdżach/niektórych wcierkach 3,5-4 wychodzi 2,5 roku (bo wiadomo, że nie zawsze tyle rosną).

zazdroszczę długości

a jak podcinasz? ja ostatnio 8 cm skróciłam, ale ta standardowo to ok. 3 cm co dwa miesiące.

w moim przypadku, aby drastycznie nie zmniejszać długości, wybrałam comiesięczne podcinanie o 1 cm, a to i tak dla mnie trudne,zmuszam się do tego, teraz powinnam to zrobić ale strasznie się wzbraniam, mimo, że te rzadkie końce kompletnie nie pasują do reszty włosów, chyba przez tyle lat zapuszczania (mało owocnego, ale zawsze) obawa przed podcinaniem weszła mi w nawyk :p

ja mam trochę inaczej mam raczej skłonność do ulepszania i pracowania nad tym, co ma potencjał i tymi kilkunastoma rzeczami, które mi się podobają, a na rzeczy słabsze totalnie typu grube uda macham ręką ale rozumiem jakie straszne musiała być dla Ciebie taka sytuacja...

właściwie to właśnie takie posta potrzebowałam. Bo wiem, że łatwo nie będzie dziękuję za odpowiedź
Jeśłi masz jeszcze jakieś pytania, chętnie odpowiem. Teraz staram się dbać o stan włosów też od wewnątrz oraz nakładam olejki i maski na całą długość, żeby już nigdy nie dopuścić do tragedii na głowie, jaką przeżywałam jeszcze rok temu.

Edytowane przez 201801220933
Czas edycji: 2013-05-02 o 00:23
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując