2013-05-02, 08:59
|
|
Raczkowanie
|
odchudzanie przy skłonności do tycia
jak w temacie.. czy jest ono możliwe? czy można trwale schudnąć, gdy z matury jest się szerokim w biodrach?
w sumie mam figurę klepsydry.. wszyscy mówią ze widac ze jestem przy kosci, ale nikt by nie powiedział że jestem otyła..a jestem. mam 173 cm a waże 94 kg. z natury mam duży biust, talię i szerokie biodra niczym afrykańska matka nogi moja największa zmora są grube. zawsze poocierane jak chce w lato pójść w spódniczce gdziekolwiek bez rajstop. odchudzam się od zawsze, gdyz zawsze byłam większa. od dziecka jeździłąm na rowerze, skakałam po drzewach, namiętnie grałam w siatkówkę i uczęszczałam na sksy. pierwsze diety stosowałąm juz majac 11-12 lat. przeleciałam razem z mamą diete kopenhaską, białkową itd.
teraz prowadzę bardziej siedzacy tryb życia ze względu na urzędnicą pracę. aczkolwiek od pól roku jem regularnie 5 posiłków dziennie, nie jem frytek, zaczelam jeść kasze, smaże na łyżce oliwy lub piekę, jem codziennie warzywa i owoce. ćwiczę z chodakowską, czasmai jillian, mel b .. jeżdze na rowerze i spaceruję z psem. a mimo to jestem gruba i tyję. Zaczyna mnie boleć już kolano przy siadaniu, pewnie wiaże się to ze zbyt dużą wagą moją.. nie obżeram się słodyczami.. nie przecze zjem je ae nie codziennie. fast foody w stylu pizza, czy zamawiane spagetti raz, dwa razy w miesiacu.
zawsz ebyłąm grubsza w biodrach, brzuch i talia były ok, dzieki czemu chłopaki za mną latali i nikomu nie przeszkadzała moja nadwaga. teraz kilogramy idą w brzuch. Nie wiem juz co mam robić. czy zna ktoś przypadem ze gruba dziewczyna od dziecka (nie po ciąży, nie bo przytyła w 5 lat.. ale od dziecka) schudła z utrzymaniem wagi??? jak to zrobiła???
|
|
|