Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Gra o tron
Wątek: Gra o tron
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-05-02, 15:08   #982
somethinggood
Zadomowienie

Dot.: Gra o tron

Cytat:
Napisane przez elizka1987 Pokaż wiadomość
Co do Catelyn to faktycznie jest opisana jako piękna kobieta. Ale nie mogę się zgodzić odnośnie Aryi. Kończę czytać Taniec ze smokami tom 2 i nie kojarzę żeby było coś napisane odnośnie piękna Aryi. Są tylko wzmianki, że była przezywana "Aria końska szczęka". Jeśli chodzi o jej podobieństwo do Lyanny to pamiętam tylko uwagę, że jeździ konno tak jak ciotka.
Jak dla mnie aktorki grające Catelyn i Sansę są za brzydkie, a za to Arya jest idealna.
To najwyraźniej jeszcze nie dotarlas do tego momentu
Cytat:
Arya appearance is more Stark than Tully, with a long face, grey eyes and brown hair. She is skinny and athletic. At the start of the story, she is generally regarded as plain, as exemplified by her nickname "Arya Horseface," and often mistaken for a boy. However, there are instances of her being called pretty, compared to the beautiful☠Lyanna, and catching the eye of men later in the books. In Braavos the☠Kindly Man☠says she has a pretty face.

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Czasem odnosze wrazenie , ze w książce inaczej odbiera sie postacie, niż w serialu . Sansa jest głupia głupia dziewczyna , prozna i ma 11 lat, a jej 9 letnia siostra wykazuje się większym sprytem i mądrością. W serialu wspolczuje jej i mam wrazenie ,ze ona po prostu nie ma wpływu na swoje życie. Chociaż dalej jest głupia jak but, gdzie każdy inny Stark jest odważny i bystry .
Chyba mi się podoba ,ze 3 czesc coraz bardziej odbiega od książki ,bo teraz mam alternatywną wersję
Ja w ogóle jestem wielbicielka seriali HBO i np. W true blood pozmieniali wszystko . Lacznie z wprowadzeniem nowych postaci i nie mordowaniem tych lubianych, więc kto wie może Martin zgodzi sie żeby wszystkich nie mordować :P

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
Napisane przez pink_pocket Pokaż wiadomość
A mi się bardzo podoba aktorka grająca Catelyn co do Sansay to okropnie ją czeszą
Mi w ogóle podoba się obsada,chociaż na Catelyn bardziej pasowała mi aktorka , która grała Elizabeth w Dumie i Uprzedenie z Colinem Firth ,bo z nią nakręcili pierwszy pilot,ale miała jakieś problemy rodzinne i zrezygnowała.

Edytowane przez somethinggood
Czas edycji: 2013-05-02 o 14:55
somethinggood jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując