Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-04-03, 21:41   #454
dhama
Raczkowanie

Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
dhama - Ori to Oriflame, tak w skrócie napisałam
a ja pomyślałam, że to jakiś sklep w Łodzi
ArtDeco nie testuje, ...chyba tutaj wyczytałam taką informację A kamuflaż to taki korektor, bardzo mocno kryjący, któy dobrze radzi sobie z moimi cieniami pod oczami i naczynkami na nosie
a nie wysusza Ci skóry pod oczami?
O Givenchy nie wiem, bo nie używam , zerknęłam na ich stronę, ale nie ma tam informacji nie chcę krakać, ale zwykle firmy chwalą się statusem cruelty-free i piszą o tym...

Edit - a wiecie coś o Deborah??
"Deborah Group sięga korzeniami początku XX wieku. Na przestrzeni dziesięcioleci grupa nabyła rozległe doświadczenie na rynku farmaceutycznym i kosmetycznym, nabrała międzynarodowej renomy już w latach trzydziestych XX wieku dzięki Diaderminie, ulubionemu kremowi pielęgnacyjnemu ówczesnych gwiazd ekranu.
WWF i Bioetyc firmy Deborah: razem bronić morza śródziemnego - W tym roku Bioetyc włączył się w nurt ochrony środowiska i wspólnie z WWF będzie podejmował wysiłki na rzecz ochrony środowiska naturalnego Morza Śródziemnego.
Dzięki marce Bioetyc i finansowaniu przez Deborah WWF będzie w stanie pokryć koszty wyspecjalizowanej kadry i zaopatrzenia medycznego dla ośrodków ochrony zagrożonych gatunków w Lampeduzie i Policoro oraz opłacić wydatki związane z utrzymaniem i odnową tych centrów.
Bioetyc wspiera również aktywny udział WWF w Międzynarodowej Komisji Wielorybnictwa mający na celu tworzenie i rozwijanie obszarów ochronnych, takich jak Sanktuarium dla Śródziemnomorskich Ssaków Morskich w Pelagos.
Od dziś wspaniały wygląd jest naprawdę tego wart, bo jednocześnie spełniasz dobry uczynek.
Za każdym razem, gdy dokonujesz zakupu produktów Bioetyc lub zestawu do makijażu Deborah na stronie www.comproedono.it, pierwszej włoskiej stronie etycznego handlu, część wydanej kwoty wzbogaci konto akcji charytatywnej."

to informacje z ich strony; nawet się nie zająknęli o testowaniu; tak jak pisała Kattrina, jeśli wywodzą się z firmy farmaceutycznej to pewnie testują ale nie wiadomo;
dla niektórych marek zwłaszcza francuskich (deborah jest włoska) informacja o tym nie jest zbyt ważna; ich grupą docelową są kobiety które raczej nie przejmują się tym; napisałam maila do givenchy ciekawe czy mi odpowiedzą;
a Deborah pewnie testuje, kreują się na dbających o środowisko i "fairtrade'owców" to pochwaliliby się nietestowaniem

pozdrawiam wszystkich
dhama jest offline Zgłoś do moderatora