Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - genetycznie brzydkie włosy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-05-04, 23:00   #1
agatus84
Raczkowanie

genetycznie brzydkie włosy

Witajcie,

potrzebuję albo wsparcia, albo kubła zimnej wody. Pomóżcie.

Mam i od zawsze miałam cieniutkie włosy. Lekko falujące, rozdzielające się poniżej ucha. W dodatku od kilku lat rozjaśniane. Staram się dbać o nie "włosomaniacko" od listopada 2012. Na początku umyłam je kilka razy odżywką, poolejowałam, jak tylko zobaczyłam efekty, zaczęły wypadać. Zrobiłam morfologię krwi i TSH, wszystko ok. Wypadają do teraz, to będzie już pół roku. Nie jakoś gwałtownie, ale 50-100 dziennie jest, i raczej słabo odrastają. Mam stresujące okres w życiu, może dlatego? Zresztą, już miałam takie epizody wypadania ze 3 razy w życiu, na razie nie panikuję. Zbieram się do szczegółowych badan tarczycowych.
Anyway, zrezygnowałam z ciemnego blondu, u fryzjerki położyłam ciemną farbę w kolorze naturalnym i postanowiłam już nie farbować. Rzeczywiście, odrost się prawie nie odznacza. Żeby nie nasilić wypadania, odżywki i maski tylko od ucha w dół, bez czepka, delikatnie. Max 20 min. Wiem że wtedy poprawa włosowa powinna być wolniejsza, ale... u mnie nie ma tej poprawy wcale. Włosy są po prostu ciągle brzydkie, potargane w 15 min po wyczesaniu szczotką z włosia.

Więc nareszcie pytanie: czy powinnam posłuchać mojej mamy, która mówi, że z moich lichych włosów nic nie będzie, choćbym nie wiem jak się starała? Ciągle są po prostu brzydkie, dzielą się, byle wiatr sprawia że się rozwiewają jak piórka. Nie przeskoczę tego? Bo naprawdę myślę, że nie są zniszczone. żadnej suszarki, lakierów... Myję codziennie (przetłuszczają się!) metodą OMO, szamponem z SLS (chyba po myciu odżywką i facelle zaczęły lecieć). Potem odżywka/ maska, odżywka b/s i olej kokosowy na końcówki. A one się plączą, puszą, wichrzą, nie wyglądają ładnie. Wyglądają... (brzydkie słowo na "ch" się ciśnie na usta. Kończące się na "owo" ).

Czyli co, posłuchać mamy, sciąć do brody i olać? Nigdy nie będę miałą wymarzonych, ładnych włosów do łopatek? Więcej mi się nie marzy...

załączam zdjęcia. Help...

PS: fotka pierwsza- włosy rozjaśniane, listopad. Początki. Fotka 2- włosy przyciemnione, zaraz po farbie- teraz są jaśniejsze przebłyski, mają naturalniejszy kolor. W zasadzie taki jak moje naturalki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012.11.25.jpg (132,1 KB, 694 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013.03.03.jpg (167,3 KB, 734 załadowań)

Edytowane przez agatus84
Czas edycji: 2013-05-04 o 23:02
agatus84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując