Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dieta niskokaloryczna (poniżej 1000 kcal) i co dalej? Stop dla efektu jojo!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-05-05, 12:07   #1
blank_a
Przyczajenie

Dieta niskokaloryczna (poniżej 1000 kcal) i co dalej? Stop dla efektu jojo!

Witam Wszystkich!

Chciałam zapytać o Wasze doświadczenia w utrzymywaniu wagi po zastosowaniu diety o bardzo niskiej kaloryczności (poniżej 1000 kcal) włączając produkty typu Allevo, Dieta Light? Czy udało się zwalczyć efekt jojo, a jeśli tak to w jaki sposób? Chodzi mi o konkretne informacje, które zebrałam w punktach niżej:

1. Jaką dietę stosowaliście ("gotowe" czy inne)
2. Czas trwania i krótki opis przebiegu diety (odstępstwa, również "grzeszki")
3. W jaki sposób zwiększaliście kaloryczność posiłków i w jakim czasie (rodzaj jadłospisu po diecie niskokalorycznej)
4. Jaka była Wasza aktywność fizyczna? (rodzaj, częstotliwość)
5. I oczywiście efekty "wagowe" (w trakcie drastycznej diety i po)

Będę wdzięczna za Wasze zdania!

Pozdrawiam

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Jako pierwsza wypowiem się o swoim przypadku

Start z dietą Allevo 23.04. Waga 72 kg
Dzisiaj 05.05. Waga 68 kg

W międzyczasie (29.04): włączyłam "normalne" śniadania (4 kromki razowego, chrupkiego pieczywa, około 50 g chudego twarogu z jogurtem naturalnym + rzodkiewki, sałata, ogórki, szczypiorek (w zależności od dnia) + szklanka chudego mleka. Reszta: koktajl x 2 + zupa + shake. 1 owoc z 3 do wyboru (jabłko, kiwi, grejfrut).

Dzisiaj włączam "normalny" obiad: grillowana (bez tłuszczu) pierś z kurczaka+ bakłażan.

Około 1l wody niegazowanej/dziennie. Niestety jak na razie nie udaje mi się więcej:-(

Inne odstępstwa: 2 kawy (bez mleka, z łyżeczką miodu) + czasem do kawy 1 wafel ryżowy (około 37 kcal).

Aktywność: stepper (2 x w tygodniu/40 min) - po włączeniu "normalnych" obiadów - postaram się zwiększyć częstotliwość.

Pozdrawiam!