|  2013-05-05, 15:12 | #54 | 
	| Zakorzenienie 

| 

Dot.: co was odpycha w osobie i sprawia że nie macie chęci na znajomość z nią?

Czym Cię obrażam? Tym, że widzę Twoją ignorancję? Uzależnienie od zakupów to coś więcej, niż "chcę sobie kupić bluzkę, a ludzie mi zazdroszczą". Jeśli ktoś pisze: "jestem uzależniony od alkoholu" to nie znaczy "lubię sobie strzelić połówkę na imprezie". Jeżeli ktoś nazywa coś "uzależnieniem", to znaczy, że ogranicza to jego życie. Połączenie "uzależnienia od zakupów" (połączenie, tam jest plus) z próżnością daje wynik, który mnie drażni.Cytat: 

| 
					Napisane przez Devojce  O moje czytanie ze zrozumieniem i myślenie się nie martw ( ohhh jak dobrze kogoś obrażać    ). A wiesz może co to zawiść, że ktoś ma lepiej? Przecież to jedna z naszych "głównych" wad narodowych."Oooo wcześniej nie miała pieniędzy, a teraz może sobie pozwolić na świetne ciuchy/ samochód/ wakacje , a ja nie? ". 
Jasne, że trzeba coś sobą reprezentować, ale według Twojej wcześnejszej wypowiedzi : 
"Uzależnienie od zakupów +  myślenie o sobie per "ładna, zgrabna, bogata" działa na mnie jak płachta na byka." 
dziewczyna nie powinna o sobie myśleć, że jest ładna itd. ..    A o kupnie nowej bluzki niech pomarzy!  [...] |  | 
	|     |   |