2005-05-31, 07:32
|
#6
|
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2003-01
Lokalizacja: Trójmiasto
Wiadomości: 144
|
Dot.: Potrawy na upały :)
Proszę bardzo.
Kroimy botwinę i gotujemy w małej ilosci wody. Zakwaszamy sokiem z cytryny i odstawiamy do wystudzenia. Kroimy albo trzemy warzywka: ogórek, szczypiorek (albo dymkę), rzodkiewkę. Pokrojone warzywa dodajemy do wywaru. Następnie dodajemy kefir lub zsiadłe mleko albo maslankę, całosć mieszamy i doprawiamy pieprzem, solą, koperkiem, cukrem. Chłodnki musi się przegryść, więc najlepiej zrobić go wieczorem i zostawic na noc w lodówce. Przed podaniem mozna dodać pokrojone jajko na twardo. Wszelkie modyfikacje dozwolene Dla mnie bomba
|
|
|