2013-05-06, 19:35
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy któraś sie przyłączy do małego Klubu Dziewic?
Cytat:
Napisane przez _ema_
Ja zapytam teraz w drugą stronę, z czystej ciekawości, jak to jest, że Wy tu walczycie zaciekle o wykluczenie grzesznic z kościoła, natomiast ksiądz jak usłyszy, że para mieszka razem przed ślubem, to nawet sam rezygnuje z pierwszej spowiedzi przedślubnej i każe przystępować wyłącznie do tej dzień przed/w dniu ślubu 'byle dotrzymali'. Czy to nie mała hipokryzja, takie łapanie owieczki, choć dobrze się ma świadomość, że pozwala się na przystąpienie do świętokradczego sakramentu? (wszak para wcale nie żałuje). Jak to się powinno odnosić do krucjat prowadzonych na forach internetowych?
|
Dla mnie to również hipokryzja.
Więcej - ksiadz, z którym rozmawialiśmy o tym, czy powinniśmy brać ślub kościelny (rozmawialismy z kilkoma, zasadniczo zdanie wszyscy mieli to samo, ale ten jest dla mnie osobiście ważną osobą, więc jego cytuję) powiedział, ze on w tym momencie, znając nasze podejście, plany - nie udzieliłby nam tego ślubu. Więc nie każdy ksiadz taki jest jak piszesz
Śledź też pies! - blogujemy
♥
|
|
|