Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-05-06, 22:31   #1296
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Każdy fryzjer powie, że musisz to i tamto, każdy mechanik że to i tamto, trener i dietetyk powiedzą to co tam. Jest czas i miejsce na wątki, no bo to tak trochę ni w pięść ni w oko tam pasuje. Jakoś nie wyobrażam sobie, żeby ktoś na paznokciowym miał zakładać wątek omg jak można mieć tipsy, co o tym sądzicie, albo na makijazowym omg jak można się malować więcej niż puder i błyszczyk.
A 'mafia' się oburza bo pracuje na codzień z ludzmi, którzy mają realne problemy i chcą schudnąć a są żywieni historiami o pomarańczko i Mel B, przez co nie widza efektów i się poddają, albo się boją że zostaną kulturystką bo popracują z hantlem 8kg. Ja tam się cieszę, że prostują takie teorie.
Maluję włosy na blond, mam zniszczone włosy, każdy fryzjer może mi powiedzieć, że są zniszczone od farbowania i żebym przestała farbować jak chcę, by były zdrowe, ale chyba bym go wtedy udusiła, bo nie takiej rady oczekuję. Chcę wiedzieć, co robić by były ładne mimo farbowania - a da się, bo przykłady tysięcy kobiet to potwierdzają. Podobnie z dbaniem o sylwetkę.
Nie ma jednej uniwersalnej rady dla celów każdej z osób. A tam mam wrażenie, że jest: trening siłowy i kilka wskazań co do jadłospisu.
Na paznokciowym też chyba można założyć wątek: "Naturalne paznokcie", czemu nie?
Zresztą nie rozumiem tego porównania: biegaczki, ćwiczące z Chodakowska itp. nie krytykują sposobu trenowania "kulturystek", jedynie na odwrót. Skoro każdemu coś dają jego ćwiczenia to w czym problem? Piszesz tak jakby wszystkie inne ćwiczenia były tak naprawdę brakiem/zaprzeczeniem ćwiczeń.
Większość dziewczyn chce po prostu schudnąć - a to da się zrobić również inaczej, niż przez siłownię.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora