2013-05-07, 18:01
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: ciąża i masa problemów
Cytat:
Napisane przez Palpi
Wątpię żebym znalazła jakąkolwiek pracę bez żadnego wykształcenia. Poza tym, moja mama uważa, że powinnam iść na studia i przynajmniej coś robić a nie tylko siedzieć w domu na jej garnuszku.
Z tego co się dowiadywałam to od 5 miesiąca normalnie przyjmują dzieci do żłobka. Co oznacza, że przez dwa miesiące będę musiała znaleźć inny rodzaj opieki nad dzieckiem.
|
Nie zazdroszczę Ci sytuacji bo z jednej strony matka ma rację: narobiłaś sobie kłopotu i głupio, żebyś nie musiała brać za to odpowiedzialności zwalając utrzymanie dziecka, które kosztuje masę, na mamę. Z drugiej strony - 5 miesięczne dziecko, nawet jeśli dostanie miejsce w żłobku, to jeszcze kompletne maleństwo, dla którego mama jest całym światem. Nie oddałabym do żłobka takiego szkraba. Co innego jakaś zaufana opiekunka, najlepiej z rodziny. Ale żłobek? Gdzie wciąż rozprzestrzeniają się nowe zarazki i tak naprawdę nie wiesz co się z Twoim niemowlakiem dzieje? Ono Ci nie powie po powrocie do domu, że pani w żłobku za mało je przytulała. Zresztą, mam wrażenie, że jak urodzisz to sama się przekonasz jaka to odpowiedzialność i jakie problemy. Póki co dziecko jest dla Ciebie bytem abstrakcyjnym.
|
|
|