2013-05-07, 19:51
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grzybica pochwy - wątek zbiorczy, cz. 3
Cytat:
Napisane przez syrenka1982
Dopochwowe probiotyki zawierają bakterie, które po rozpuszczeniu otoczki będą sobie tam żyły i broniły swojego terenu a reszta substancji pomocniczych wypływa z pochwy. Nie muszą pokonywać całej drogi przez układ pokarmowy. Ot cała filozofia.
|
I działają deko szybciej. A jeśli chodzi o skuteczność - taka sama. Kefiry też są skuteczne. Tylko muszą zawierać bakterie probiotyczne. Na opakopwaniu muszą być wymienione szczepy. A jogurty zawierają zwykłe bakterie jogurtowe.
---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------
Cytat:
Napisane przez marma53
Tak, tak, czytałam już o wszystkich możliwych doustnych probiotykach, jakie tylko w aptece znaleźć można, tylko chodziło mi o to, który jest najlepszy przy bardzo upartych infekcjach pochwy?
|
Iladian i Lacibios femina mają prawie taki sam skład. Wszystkie probiotyki są skuteczne. I tańsze i droższe. A przy nawracających infekcjach, ważna jest dieta. Ograniczenie cukrów ( bo grzyby cukier lubią) i spożywanie nabiału.
|