Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz. 12
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-07, 20:12   #358
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
My teraz osobno, 3 miesiące przed ślubem coś wynajmiemy i będziemy żyli na wynajmowanym, bo nie jesteśmy teraz w stanie wziąć kredytu. Żaden bank nam go nie da. Złożyliśmy wniosek o mieszkanie spółdzielcze, czeka się 3 lata. Bardzo możliwe, że przez 3 lata będziemy wynajmować, a później pójdziemy na to spółdzielcze i tam już będziemy na stałe. A jak ze spółdzielczym nie wyjdzie to po kilku latach może uda się wziąć kredyt.

Takie życie. Sporo czasu musiało minąć, żebym to w pełni zaakceptowała. Serce mnie bolało, że inni mają już na starcie mieszkania, domy, a my nie mamy nic, ale dotarło do mnie, że jedni mają tak, inni inaczej i tego nie zmienię. Ja mimo wszystko jestem szcześliwa. Najwazniejsze jest dla mnie, że będziemy razem.
To przykre, trudno teraz młodym ludziom. Moja mama ciągle mi powtarza, żadnego wynajmowania- pieniądze wyrzucone w błoto. Jak coś to dostajecie jeden pokój i mieszkacie z nami
Mam jednak nadzieję, że to nie będzie konieczne i uda nam się dostać kredyt. TŻ jakieś 2 lata temu pytał o zdolność kredytową, bo myślał o mieszkaniu. Skoro dostałby sam na siebie, liczę na to, że dostaniemy też na nas dwoje

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora