2013-05-07, 21:55
|
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: ciąża i masa problemów
Cytat:
Napisane przez Palpi
Czyli waszym zdaniem powinnam siedzieć z dzieckiem w domu, olać wykształcenie itd bo to będzie "lepsze"dla dziecka. Wszystko pięknie ładnie i na prawdę wolałabym zostać w domu i sobie spokojnie siedzieć na tyłku i zajmować się tylko dzieckiem. Ale niestety, mam do wyboru pójście do pracy albo studia.
Ja uważam, że lepiej jest w mojej sytuacji iść się uczyć, a nie chwytać dodatkowych prac za grosze i tak czy inaczej zostawiać dziecko w żłobku. Bo moja mama się nim nie zajmie, matka ojca jest osobą niezrównoważoną i agresywną, więc jej dziecka pod opieką nie zostawię, ojciec natomiast ma nas gdzieś. Ani on, ani jego matka nie pracują, więc nawet jeśli dostanę alimenty to będą to grosze.
I na studia mam nie iść, bo dziecko może być chore/ząbkować itd. ale do pracy już tak bo tam będę miała urlop, ciekawa jestem kto da mi jakąś umowę stało, a nie na zlecenie i będę miała te wszystkie przywileje...
|
ależ Ty jesteś roszczeniowa! Póki co niewiele sobą reprezentujesz a wymagasz Bóg wie czego. Zrobiłaś sobie dziecko - więc bądź za nie odpowiedzialna TERAZ a nie za 5 lat po uzyskaniu mgr
|
|
|