Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-05-08, 10:52   #3939
AsieniA
Raczkowanie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
A ja ide w wyznaczonym terminie, mój gin twierdzi że po pierwszej cesarce nie puszcza już dołem mogę próbować ale to moje ryzyko, a że straciłam pierwsze dziecko nie zamierzam ryzykować. I co ? powinni mnie spalić na stosie za taką decyzję ?

A co do panicznego strachu przed sn, to myślę sobie tak. Jest on też wskazaniem do cesarki, i jak taka dziewczyna decyduje sie na ciąże, bo wie, że ma wyjscie ewakuacyjne w postaci cc to czemu nie ? ma kase, niech płaci. A możliwe, że gdyby tego wyjścia nie miała a fobia byłaby tak silna, to nie zdecydowała by się na dziecko. Czasami tak jest z pacjentami u dentysty, gdyby nie możliwość znieczulenia (czasem nawet ogólnego!) to by wogóle zębów nie leczyli
Czasami nie wiemy co siedzi ludziom w głowach, czego się boją a oni swoimi decyzjami w końcu nam krzywdy nie robią.
Z tego co piszesz, nie wynika to z Twojego "wygodnictwa" tylko z medycznych względów. Ja znam te osoby, które zdecydowały się na cc z mojej rodziny i wiem że zrobiły to dla własnej wygody, one nawet nie korzystają z kibla na stacji bo śmierdzi i w ogóle fuuj tyle bakterii, typ tzw. "księżniczki". Oczywiście zgadzam się, jest to decyzja każdej z kobiet, jak chcą to niech płącą i mają cc, strach przed porodem sn też rozumiem, sama się boję ale mi chodzi raczej o ich (mojej ciotki i kuzynek) szydzenie z osób rodzących sn, że to frajerstwo itp... Tego nie potrafię zrozumieć
AsieniA jest offline Zgłoś do moderatora