Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - ciąża i masa problemów
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-05-08, 10:56   #182
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829
Dot.: ciąża i masa problemów

I pomyśleć, że mi się nie należy stypendium socjalne, bo przekraczamy dochód o 20 zł, mając chorego dziadka, pensję mojej mamy na nas 2 i studiującą siostrę i nagle pannie w ciąży się uwidzi, że będzie studiować i dostawać kasę, bo ma dziecko. przeczytałam cały wątek i jestem oburzona. Ona kasy od ojca dziecka nie weźmie, bo to grosze. W d*pie ci się chyba poprzewracało. Ja powinnam mieć alimenty (zawrotną sumę 200 zł) i ich nie mogę mieć, bo tatuś bezrobotny, i bardzo by mi się to 200 zł miesięcznie przydało, choćby po to, żebym sobie mogła sama za wizyty u ortodonty płacić, żeby trochę moją matkę odciążyć! Ale stypendium weźmie, bo to nie grosze. Poza tym, maleńkie dziecko chcesz zostawić w żłobku? A co to, dziecko ojca nie ma? Skoro tak bardzo chcesz studiować, to zapytaj ojca dziecka, czy będzie się nim zajmował - ma taki OBOWIĄZEK - sama sobie dziecka nie zrobiłaś.
A jeśli nie on, to jego matka - ona chyba nie jest nieodpowiedzialna. Zastanów się dziewczyno co ty chcesz zrobić ze swoim dzieckiem dla fanaberii studiowania. Możesz równie dobrze studiować za 2 lata, korona ci z głowy nie spadnie, a dziecko będzie miało jakieś warunki do rozwoju. Jako bezrobootna też chyba dostaniesz jakieś dodatkowe pieniądze...

Aha, dodaję - jeśli matka chce Cię wywalić z domu z dzieckiem "bo nie uczysz się ani nie pracujesz" są domy samotnej matki.
Poza tym, myślę, że coś koloryzujesz z tym wyrzucaniem z domu, nie wierzę, że matka po urodzeniu wywali cię z domu. z tego co piszesz ja to rozumiem tak: rodzisz, na drugi dzień lecisz na studia, a dziecko zostawiasz w domu, gdzie grzecznie zajmie się samo sobą, nie będzie głodne, nie będzie płakać/będzie spać przez cały czas ii czekać aż mamunia wróci łaskawie do domu i się nim zajmie. bo co, skoro ma cię wyrzucić z domu, to czemu nie może tego zrobić tydzień po porodzie, tylko 5 miesięcy?
Rozejrzyj się za domem samotnej matki.

Edytowane przez 201803111829
Czas edycji: 2013-05-08 o 11:13
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując