2013-05-08, 23:34
|
|
Przyczajenie
|
Problemy ze wzrostem
Z góry przepraszam za dział, nie miałam pojęcia gdzie umieścić to pytanie.
Jestem załamana, od wielu lat swoją przyszłość wiązałam z modelingiem, jednak teraz wszystko runęło, przez wzrost.
Mam ponoć potencjał, odpowiednie warunki, poza wzrostem..
Chodzę do I gimnazjum, mam 13 lat i 5 miesięcy. Tylko 172, od maja 2012 "urosłam" cm, a to granica błędu...
Do tego, wyjątkowo niefortunnie, posiadam rozmiar buta, aż 43/44, który cały czas sukcesywnie rośnie.
Niby są przypadki modelek, które się "wybiły" z marnym 170, ale to bardzo nieliczne wyjątki.
Moja mama ma 173/174 (rozm. buta 39/40), a tata 186/187 (rozm. buta 45/46), za to dziadkowie są niscy, np. jedna babcia nie ma nawet 150.
Do tego dochodzi mój chroniczny stres i bezsenność, na którą cierpię od zawsze. Nie śpię nigdy dłużej niż 3/4 godziny, no czasami zdarzy się 6/7, ale co chwilę się budzę i nie mogę zasnąć, chodzę spać o bardzo nieregularnych porach, na nic ciągle nie mam czasu. Przez to prowadzę bardzo niehigieniczny tryb życia, a jak wiadomo nie sprzyja to wzrostowi. (Moja mama przestała rosnąć w wieku 15 lat, na początku 8 klasy podstawówki. Za trochę ponad 3 miesiące miną 2 lata odkąd mam okres.)
Co prawda wiem, iż to "wróżenie z fusów", ale....ile mogę mieć wzrostu, gdy dorosnę ?
Dziękuję za każdą udzieloną mi pomoc.
|
|
|