Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-05-09, 13:24   #1421
dacn
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Pewnie rodzice chcą dobrze... Jak zawsze.
Ale nie zgodzę się, że mają prawo aż tak się wtrącać. Jeśli młodzi chcą sushi i japońskie disco, bo tak wymarzyli, to im się podoba i tak chcą, to wg mnie dziwne jest wpychanie schabowego i Krawczyka.
Oczywiście powinni myśleć o gościach i zapewnić jakieś jedzenie mniej odjechane i szalone dla starszego pokolenia. Powinni... A jeśli nie czują takiej potrzeby, mają gości gdzieś - rodzice nie powinni zmuszać "ma być tak, bo ja płacę, a ciotka Zosia przyjeżdża i trzeba ją zadowolić". W większości przypadków dojrzali ludzie biorą ślub i wpychanie im się w plany tym "ma być rosół, bo co ludzie powiedzą" jest jakieś takie dziwne.

Skoro rodziców znajomi i rodzina przyjeżdża i rodzice chcą, by się dobrze bawili na imprezie, to niech zrobią rocznicę ślubu czy odnowienie przysięgi. To ślub ich dzieci, chcą dać pieniądze na wesele dzieci czy chcą zrobić wesele i zaprosić na nie dzieci?
Sytuacja, w której oni o wszystkim decydują kojarzy mi się z drugim wariantem.
Dokładnie.
Nie rozumiem zachowania w stylu: tort będzie taki, DJ nie będzie zespół, sukienkę wybrałaś brzydką ja znajdę tobie ładniejszą a'la brazylijska telenowela ( beza, rybka lub inne szkaradzieństwo), masz zaprosić znienawidzona kuzynkę i wredną ciotkę bo ja każę, ustalania menu czy doboru muzyki lub kwiatów. Czy obrączek
Takie zachowanie ze strony rodziców jest po prostu chamskie.

Cytat:
Napisane przez Ivi 1988 Pokaż wiadomość
Owszem, mozesz zgarnac szmal, zrobic wszystko po swojemu i miec wszystko gdzies ale takie zachowanie denerwuje mnie bardziej niz to,ze rodzice chcieliby miec cos do powiedzenia po tym, jak wyłożyli ci 25tys.
coś do powiedzenia tak ale nie decydujące zdanie.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora