Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Cwiczenia izometryczne
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-04-05, 14:56   #10
aptekus
Rozeznanie

Wink Dot.: Cwiczenia izometryczne

Cytat:
Napisane przez libra22 Pokaż wiadomość
Ja kiedyś gdzieś czytałam, że ćwiczenia izometryczne, czyli napinaie mięśni bez ich rozciagania, można wykonywać wszędzie. Ja np. przez dłuższy czas wykonywałam takie ćwiczenia na pośladki w autobusie gdy jechałam do pracy (z nudów ). Efekty nie były aż tak wielkie...ponieważ nie byłam przy tych ćwiczeniach systematyczna . Ale mogę wypowiedzueć się na temat tych ćwiczeń odnośnie mięśni brzucha. Kiedyś tak bardzo przyzwyczaiłąm się do automatycznego napinania mięśni brzucha, że weszło mi to w krew i później nawet nie zauważałam, że są one napięte. Brzusio rzeczywiście miałam płaski i nieznacznie wyrzeźbiony, bez większych dodatkowych ćwiczeń. Teraz tego nie stosuję, a brzuch mam taki jaki mam czyli nieciekawy . Ciężko mi się znowu do tego przyzwyczaić,a szkoda, bo osobiście przekonałam się, że warto . A co do pośladków...to czasami jak mi się przypomni to napinam je w autobusie pod swoim zimowym pładszczem, żeby nikt nie widział
Potwierdzam, już o tym zapomniałam, bo pare lat temu tak zaczęłam robić i o dziwo moje pośladki zrobiły się takie zaokrąglone w góre - nie w dół.

To naprawde działa.
aptekus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując