Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Krótka opowieść, jak Loquacee chwyciła pędzel w dłoń ;)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-05-10, 17:32   #1
loquacee
Zadomowienie

GG do loquacee

Krótka opowieść, jak Loquacee chwyciła pędzel w dłoń ;)

Cześć dziewczęta

Od pewnego czasu moje myśli intensywnie krążyły w okolicy decoupage, ale szczerze mówiąc, uznałam, że może lepiej byłoby się nie kompromitować w gronie tak uznanych i podziwianych przeze mnie artystek. Ostatecznie przełamałam się i uznałam, że może jakoś tą kompromitację przeżyję, ale dowiem się czegoś konstruktywnego

No to jestem

Techniką decoupage zainteresowałam się pierwszy raz ponad rok temu, kiedy postanowiłam użyć zdobionych w ten sposób porcelanowych kaboszonów w biżuterii. Niestety zraziłam się wtedy przeokrutnie, najbardziej do cracka sottile i porporiny, sądząc że nigdy więcej nie podejmę żadnej próby. Ostatnio, pomagając w przeprowadzce moich rodziców znalazłam u nich drewnianą skrzyneczkę po winie. Wzięłam ją bez namysłu i postanowiłam ocalić przed utylizacją
To co zrobiłam z tą skrzynką raczej odbiega od ogólnie przyjętych trendów, ale cóż. Pierwsze koty za płoty.
Skrzyneczka w oryginale była bejcowana na ciemny kolor, ale nie lakierowana. Po pomalowaniu orchideą duluxa i przetarciu krawędzi wyszedł mi spontanicznie efekt retro. Próbowałam też transferu za pomocą Transfer Gel stamperii, ale w jednym miejscu nałożyłam chyba za mało preparatu i część wzoru się starła razem z papierem.

Czekam na Wasze konstruktywne porady

PS. Chciałam dodać, że na prawdę jestem laikiem w tej tematyce.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg decu1.jpg (31,2 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg decu2.jpg (28,3 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg decu3.jpg (24,9 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg decu4.jpg (33,8 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (84,8 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (57,1 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (64,3 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (87,9 KB, 20 załadowań)