Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Poczucie bezsilności, czyli rzecz o studiowaniu.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-05-10, 19:47   #2
wild_horse
Zakorzenienie

Dot.: Poczucie bezsilności, czyli rzecz o studiowaniu.

Wydaje mi się, że jesteś typem humanisty, ale takiego renesansowego - i nie mówię tego po to, żeby poprawić Ci humor (bo nie po to tu jesteś) ani tym bardziej po to, żeby Ci się przypodobać (bo po co miałabym to robić?). Po prostu widzę, chociażby po Twojej pisowni, stylistyce, zainteresowaniach że interesują Cię nauki humanistyczne a fakt, że myślisz o kierunkach ścisłych/technicznych i studiujesz jeden z nich świadczy już sam za siebie.

Na Twoim miejscu poszłabym na to, co mnie interesuje, czyli w Twoim przypadku filologia. Z tego co czytam na różnych forach można wywnioskować, że dziś po żadnym kierunku nie ma przyszłości, jedynie politechnika jest cacy (żeby nie było, nie krytykuję politechnik ani ich studentów), jeśli więc iść tym tropem, to w sumie jeden kij co będziemy studiować . A tak na serio: filologia jest w miarę przyszłościowym kierunkiem (nawiasem mówiąc, swego czasu myślałam o studiowaniu iberystyki), moim zdaniem bardziej przyszłościowym niż geologia.

Jeśli chodzi o ten tytuł z informatyki, moim zdaniem to bez sensu. Skoro jesteś tam rok i już czujesz się bez sił, to po co męczyć się jeszcze trzy i pół roku dla jakiegoś papierka? Na Twoim miejscu zabierałabym się stamtąd jak najszybciej, żeby nie tracić kolejnych lat.

Wybór należy do Ciebie. Powodzenia