Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ankieta - reklama społeczna / kampanie społeczne :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-05-10, 20:50   #5
kasiencja
Pani Buka

Dot.: Ankieta - reklama społeczna / kampanie społeczne :)

zrobione. ale troszkę siedzę w tym temacie ostatnio, w związku z tym mam kilka uwag.

pytanie 4 - pyta o prostą rzecz, a jest strasznie skomplikowane w treści, musiałam je kilka razy przeczytać

pytanie 8 jest niejasne - nie wiadomo, czy chodzi o kwestie prawne (co można, a czego nie), czy o to co uważamy że powinno być w reklamie, czy co mieliśmy okazję zobaczyć...

pytanie 9 - uważam, że odpowiedź "sporadycznie" nie oznacza "częściej niż rzadko" - wręcz przeciwnie... brakuje odpowiedzi oznaczającej po prostu "średnio często".

pytanie 15 - "w kontekście ich wykorzystania" - tzn czego? domyślam się że chodzi ogólnie o kampanie społeczne ale nie jest to oczywiste. w tym pytaniu lepiej, by skala była odwrócona (od najmniej do najbardziej), jest to bardziej intuicyjne, tutaj masz ryzyko fałszywych odpowiedzi, bo ludzi nie zauważą, że "dobry" koniec jest z lewej strony.

ostatnie pytanie o miasto - "widełki" powinny być chyba szersze, nie ma takiego znaczenia czy ktoś mieszka w miasteczku 10 tysięcy czy 15 tysięcy, ale już pomiędzy 30 tysięcy a 300-400 tysięcy jest spora różnica.

przepraszam, że się tak czepiam, ale od razu mi się to rzuciło w oczy i czynię to w dobrej wierze

Edytowane przez kasiencja
Czas edycji: 2013-05-10 o 20:51
kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując