2013-05-11, 13:10
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Miłośniczki Zary - cz. XXI
Cytat:
Napisane przez Lukardis
Masakra.. To moje baletki z H&Mu po roku lepiej wyglądają, a były pewnie sporo tańsze
Powiem wam, że jest dla mnie jeden plus z tego, że podczytuje ten wątek - jeszcze rok temu nie trzymałam paragonów dłużej niż miesiąc, a teraz zostawiam wszystko, żeby unikać takich niespodzianek 
|
199 zł 
Cytat:
Napisane przez demitasse
W swoim życiu reklamowałam sporo rzeczy i nikt nigdy nie pytał mnie o to jak chce reklamować. 
|
Cytat:
Napisane przez Lilotron
Masz rację, możesz wybrać jaką drogą, z tym, że o ile mi wiadomo w przypadku drogi gwarancyjnej to od osoby gwarantującej zależy jakie są warunki reklamacji, dlatego trzeba się zorientować co jest korzystniejsze w tym wypadku, bo nie orientuję się jaka jest polityka Zary 
|
No oni nie pytają, tylko korzystają z nieznajomości prawa przez ludzi. A reklamacja ustawowa to o ile dobrze pamiętam implementowana jakaś dyrektywa unijna do ustawy konsumenckiej. Nie uważałam zbytnio na tych zajęciach Ochrona Konsumenta na podstawie tej ustawy następuje z mocy prawa, tzn. sprzedawca w umowie nie może jej ani wyłączyć, ani ograniczyć.Obowiązuje mimo gwarancji danej przez Gwaranta. Konsument SAM decyduje, w jakim trybie zareklamuje towar konsumencki niezgodny z umową. Idę do Zary. Trzymajcie kciuki
|
|
|