2013-05-11, 12:26
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: chrzesniak ma wesele w lipcu a ja wczoraj dowiedzialam sie od obcych,mam wyjazd
Wiesz, i tak dobrze że bierzesz pod uwagę odwoływanie wyjazdu i pójście na ślub i wesele.
Moja chrzestna o ślubie dowiedziała się praktycznie rok wcześniej. I do dnia dzisiejszego robi sceny jak to kasy nie ma i nie przyjdzie bo w sumie po co? Że lepiej żyć na kocią łapę i nie robić szopek ze ślubem i weselem... I że ma nadzieje że jej córka będzie mądrzejsza i nie będzie takimi głupotami nikomu głowy zawracać.
Co do koperty. Daj ile uważasz, na ile możesz sobie pozwolić. A może zamiast koperty jakiś prezent rzeczowy? Chrzestnym pasuje bo z reguły oni dają największe koperty. Może zamiast wykładać większą sumę lepiej byłoby rozejrzeć się za jakimś ekspresem, pralką, czy chociażby kompletem pościeli? A może jakiś komplet obiadowy, deserowy? Czy po prostu porozmawiać co młodzi by chcieli bo jesteś w takiej i takiej sytuacji. I że zależy Ci żeby coś dostali, ale mimo wszystko masz ograniczone możliwości. Może coś co by im się na start przydało
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.
|
|
|