2013-05-12, 08:33
|
|
utknęła w Króliczej Norze
|
zmobilizowana do ćwiczeń: plan treningowy - doradzicie?
mam 27 lat 160cm i 56 kg. Zależy mi na to by wziąć się za siebie ale nie głodować się i żyjąc na jednej marchewce przez cały tydzień, tylko zrobić to z głową i korzyścią dla mojego organizmu. Chciałabym bardzo zredukować wagę i jednocześnie wzmocnić mięśnie (szczególnie brzucha i ud). Poczytałam nieco tu, na forum kfd i biorę się za siebie. Wyeliminowałam słodycze i inne przegryzki, ograniczyłam węglowodany, zaczęłam pilnować by w mojej diecie nie brakowało białka, piję więcej wody. Do tego postanowiłam dołożyć ruch:
- codziennie rano ok 30 - 45min aero (taniec przy muzyce)
- w godzinach popołudniowych mój własny FBW przeplatany aero
trening:- brzuszki, unoszenie nóg, nożyce, brzuszki skośne, ew przerobiony Weider o którym niżej
- wznosy bioder, wypady nóg w przód, wznosy nóg do przodu, do tyłu i na boki, przysiady pile
- ramiona: wyciskanie francuskie (pół kg hantelki), pompki zwykłe i odwrócone (szczególnie zależy mi na tricepsie)
aby urozmaicić robię tak, ze raz stosuję własny plan treningu, innym jakiś polecony na forum, następnego dnia z yt - tu głownie treningi FBW . poczytałam też o Chodakowskiej i chciałabym spróbować...
no i generalnie robię tak, że najpierw rozgrzewka w postaci 15 min lekkiego aero, następnie jedna seria ćwiczeń, znów 15 min aero, druga seria ćwiczeń i kończę 30 min aero.
ćwiczę 4 razy w tyg, jeden dzień przerwy. Czy nie za często? Ćwiczenia nie są aż tak bardzo obciążające dla mnie, wydaje mi sie że to raczej ogólnorozwojowe są, ale może się mylę i traktując je jako siłowe powinnam je stosować rzadziej czyli przeplatać dzień treningowy dniem przerwy?
mam tez pytanie odnośnie A6W. wiem że wiele kontrowersji wzbudza ta metoda. Zdaję sobie sprawę z tego ze nie nadaje się do spalania tłuszczu, i po pewnym czasie robi się zwyczajnie monotonnie. Myślicie ze mogę ją stosować jeśli zależy mi na wzmocnieniu mięśni? z tym ze ja myślę o zmodyfikowaniu tego w ten sposób, by zatrzymać się na 12 powtórzeniach i dodać ćwiczenia na boczne mięśnie brzucha x wszystko razy 3 serie.
czy macie może pomysł co jeszcze mogłabym zrobić? a może coś jest nie tak z tym, co sobie założyłam? Dodam, ze ćwiczę tak od około tygodnia. Będę wdzięczna za wszelkiego rodzaju rady i sugestie
Czas edycji: 2013-05-12 o 08:41
|
|
|