2013-05-12, 11:51
|
|
BAN stały
|
Dot.: zmiana kierunku
Cytat:
Napisane przez majajaj
Jestem obecnie na I roku anglistyki z niemieckim na UŁ. Zawsze moją pasją była nauka języków obcych i z tego powodu jestem zadowolona z kierunku, no może poza paroma niepotrzebnymi wg mnie przedmiotami. Zastanawiam się jednak, czy warto studiować taki kierunek? Czy może jednak lepiej zmienić go na inny, a języków uczyć się na własną rękę? Wcześniej chciałam pracować w szkole, porzuciłam jednak ten pomysł, bo redukcja etatów, ciężko z pracą itd. U mnie na uczelni jest również kierunek Międzynarodowe Stosunki Gospodarcze, podoba mi się jedna specjalizacja: handel zagraniczny, jest ona jednak tylko dostępna na studiach zaocznych. Może dobrze byłoby połączyć te studia zaoczne z jakąś pracą, nawet na 0,5 etatu i nauką języków na własną rękę w tygodniu? Za wszystkie rady z góry dziękuję 
|
ja za radami wizażanek odpuściłam sobie brać filologię angielską jako drugi kierunek i podjęłam decyzję, że będę sobie robić kurs. np. PŁ ma SJO, w którym kursy nie są drogie, podobno bardzo fajne i kończą się certyfikatami 
ja mam w SJO normalne zajęcia z języka angielskiego i jestem zadowolona dlatego myślę, że od października wezmę jeszcze inny język.
|
|
|