2013-05-12, 20:03
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XXI
Cytat:
Napisane przez Personal_Jesus
dlatego ja już tylko naturalne, albo greckie kupuję. To,że w gotowych słodyczach są różne fajne rzeczy, to się można spodziewać, ale w jogurcie? 
|
Właśnie. Tylko kurcze jak się słodyczy nie je (a czyta tak często tutaj o zachwytach nad ciastkami czy chipsami) to chociaż chciałoby się czasami jakiś jogurt inny od naturalnego kupić, a tutaj różnie z tym składem bywa niestety..Choć raz na jakiś czas to chyba już nie warto przesadzać, tak myślę. Choć nie powiem, te koszenile mnie odrzuciły, pamiętam jak kiedyś tutaj ktoś wrzucił fotkę tych żyjątek 
Cytat:
Napisane przez koraalina8
ja biorę activię - ostatnio nawe potaniała. fajna, kremowa i gęsta. jogurty smakowe i tak za słodkie, wolę dodać owoce
|
Już dawno jej nie próbowalam. Ze swoich ulubionych naturalnych mogę polecić zott i ewentualnie danone.
Cytat:
Napisane przez monikam
Wszystko kwestia gustu. Nie kupuję jogurtów naturalnych, bo są dla mnie za mdłe. Słodkich też nie, bo za słodkie. Kupiłam z 2 tygodnie temu kefir w B. i właśnie ta grudkowość i kwaśność mi się spodobała (choć i tak wole kefiry regionalnego producenta). Te wszystkie produkty light to świństwa. Prawdziwy, grecki i light to kuriozum i sprzeczność. Niektórzy greckość kojarzą z gęstością, a dodanie tanich zagęstników to pestka. Ja wiem, że ludzie wolą tłuszcz w czipsach niż serach. Są naprawdę i tacy klienci jak ja. Nie kupujący słodkich jogurtów, czipsów, mlecznych czekolad i słodyczy (oprócz czekolady gorzkiej powyżej 70% kakao). Dla mnie info light na produkcie to odstraszacz.
|
A ja akurat kefir robię..sama dostałam w prezencie grzybki tybetańskie i robią mi ten kefir z mleka jak szalone A że grecki light to sprzeczność to pewnie tak, ale cóż, dla mnie także liczy się ilość kcal, a tłuszczu pod dostatkiem dostarczę sobie i tak w oliwie lub serach na co dzień. Co do reszty, to jestem podobnym klientem do Ciebie
|
|
|