Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - U Azjatów kupujemy, o bebikach plotkujemy. Kremy BB i azjatycka pielęgnacja cz.IV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-05-13, 11:43   #2005
iv3
Zakorzenienie

Dot.: U Azjatów kupujemy, o bebikach plotkujemy. Kremy BB i azjatycka pielęgnacja cz.

Cytat:
Napisane przez metice Pokaż wiadomość

iv o to to właśnie!!
Alioth mi też się nie podoba jawne kopiowanie opakowań, ale jest pewne ALE w tym wypadku udało mi się wczoraj pogrzebać w necie i doczytać, że secretkey słynie właśnie w robieniu tych sprawdzonych kosmetyków drogich firm i sprzedawaniu ich po bardzo korzystnych cenach. Co więcej okazuje się, że często ich kosmetyki są lepsze od "oryginałów"
Mają oczywiście pozmieniane składy, ale działają! Czytałam np wczoraj porównanie secret key tej ampułki do ampułki estee lauder i secret key wychodzi na korzyść.
Tak samo robią copycata SKII, która jak wszystkim wiadomo jest cholendarnie droga. Secret Key nazwała to Treatment Essence bodajże i też wyczytałam, że działą rewwelacyjnie, a kosztuje 3 razy mniej od SKII.

Ja na swoim przykładzie tego kremu ślimakowego mogę powiedzieć, że jest sto razy lepszy od mega drogiego Mizona, chociaż wydaje mi się, że wzorowany był raczej na kremie It's Skin prestige escargot (zwłaszcza te seria prestige od secret key). Więc mam słoik kremu za 30 zł, który działa CUDA, a wcześniej miałam całą mega drogą serię mizona, włącznie z ampułką, żelem, i kremem, która nie zrobiła absolutnie nic. Tylko ampułka się jakoś broni, ale dała ładny efekt 2 razy, a później skóra po prostu się przyzwyczaiła.

mówisz o tonymoly floria capsule essence? Ja ją używam od jakiegoś tygodnia- rano i wieczorem. Alkoholu nie czuję w ogóle, wręcz przeciwnie, ona nawilża.
I niby ma alkohol w składzie, ale dopiero po kilku wyciągach kwiatowych i nawilżaczach, które muszą się w czymś rozpuścić, żeby aktywnie zadziałać
Jak na mnie to ta kapsułka ma piękny kwiatowy świeży zapach...

Ja niestety otworzyłam całego mizona ostatnio i nie potrzebnie, teraz muszę go zużyć, a później zamówię SecretKey.

Tak, tak o tej esencji mówię. Nie wiem , może to przez próbkę, a może przez to, że ostatnio ciąglę czuję alkohol - wszędzie. Nawet jak siedzę w autobusie to od ludzi ( w ciąży nie jestem )

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
do mnie leci toner.
Nawet nie bardzo wiem jak sie stosuje emulsje

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

jestem wsciekla doszedl moj puder Dodo transparentny i to praktycznie SAM BROKAT! to sie nawet na rozswietlacz nie nadaje
Ja miałam trochę tego tonera ( jeszcze mam ciut) ale nie wiem kiedy go używiać. Napewno kliknę krem albo esencje kiedyś.

Dobrze, że zamówiłam natural beige tego DoDo , ta nazwa z pearl mnie ostrzegła. Nie fajnie, że jest brokat, w sumie po co pisać pearl skoro jest brokat? Żeby sprzedać?

Ślub

Instagram
iv3 jest offline Zgłoś do moderatora