2007-04-06, 13:02
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Informatyka
Cytat:
Napisane przez *Claire*
hmmm to nic sie nowego nie dowiedziałam  bo w zasadzie to to ja tez wiem,ze sami chlopcy będa i w sumie nie przeszkadza mi to aż tak bardzo 
Chcialabym sie najbardziej dowiedziec co z tym materialem...czy to naprawde az tak trudne jest?
|
Nie, trudne nie jest, jeśli tylko masz umysł analityczny, potrafisz logicznie myśleć. Aha, dobra pamięć się przyda, chocby przy takim programowaniu Co istotne - informatyk musi być ciągle na bieżąco, wiec nie jest to kierunek dla tych, którzy po prostu chcą zdobyć zawód i tyle. A przedmioty? Programowanie, podstawy informatyki, budowa komputera (i tu właśnie konieczna jest ciągła obserwacja rynku, bo to sie zmienia koszmarnie szybko), systemy operacyjne, programy użytkowe, prezentacje multimedialne (czyli wszystkie programy i narzędzia do tworzenia filmów, muzyki itd.), grafika wektorowa i rastrowa, Internet, sieci komputerowe, Netykieta (tak, tak, takie zajecia też miałam).
Myślę, że technikum czy liceum informatyczne to dobra rzecz o tyle, że jeśli chcesz w przyszłosci się tym zająć, to taka szkoła pomoże ci dokonać wyboru - która część informatyki cię wciągnie. Mnie np. kompletnie nie przypadło programowanie, natomiast wszelkie programy graficzne i zagadnienia Internetowe bardzo 
A teraz cos dla tych, którzy chca sie sprawdzić http://reod.ovh.org/chakuj/
|
|
|