Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jak odmówić noclegu rodzinie z Niemiec?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-05-14, 10:44   #91
Yenes
Rozeznanie

Dot.: Jak odmówić noclegu rodzinie z Niemiec?

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
To wszytsko zależy.
Gdyby mnie moja siostra powiedziała, jak przyjedziesz nocujesz u Ani, to tam bym nocowała, nawet gdyby mnie siostrzenica nie zaprosiła. Uznałabym, że zwyczajnie tak to zostało ustalone i już. Tym bardziej gdyby sytuacja była nietypowa, to znaczy dwa wesela, wielu gosci i różne rozmieszczenie tych gości po wolnych łóżkach Zresztą. Gdyby mi siostra powiedziała, ty, nocuj w hotelu, bo nie mam cię gdzie upchnąć, to bym się nie obraziła. Bo rozumiem, że sytuacja jest jaka jest. A podejrzewam, że nocowałabym u przyjaciól, a nie w hotelu, bo w mojej rodzinnej miejscowości nie wiem co musiałoby się stać, żebym wylądowała w hotelu
Zależy od stosunków w rodzinie i między siostrami.

No toteż własnie ustalają Mama zadzwoniła do autorki z pytaniem czy by nie przenocowała ciotki. To sie nazywa ustalanie właśnie
I przypominam, ze ja wcale nie twierdzę, że ona musi to zrobić, nawet pisałam, że należy zwyczajnie odmówić nie bawiąc się w wykręty.
A dziwić chęci odmówienia to ja się mogę do upojenia i Bogu dziękować, ze mam rodzinę jaką mam.

Jasne, że możesz się dziwić, nikt Ci nie zabroni, tylko po prostu jako osoba, która ma podobnie angażujacego się chrzestnego potrafię zrozumieć autorki postawę

A dla mnie to nie jest ustalanie, ustalanie to jest między dwoma osobami, których sytuacja dotyczy, po prostu za dużo razy się przejechałam, przy pośrednikach potem potrafią różne kfiatki wyjść
Yenes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując