2007-04-06, 14:11
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Informatyka
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;4080295]Nie, trudne nie jest, jeśli tylko masz umysł analityczny, potrafisz logicznie myśleć. Aha, dobra pamięć się przyda, chocby przy takim programowaniu Co istotne - informatyk musi być ciągle na bieżąco, wiec nie jest to kierunek dla tych, którzy po prostu chcą zdobyć zawód i tyle. A przedmioty? Programowanie, podstawy informatyki, budowa komputera (i tu właśnie konieczna jest ciągła obserwacja rynku, bo to sie zmienia koszmarnie szybko), systemy operacyjne, programy użytkowe, prezentacje multimedialne (czyli wszystkie programy i narzędzia do tworzenia filmów, muzyki itd.), grafika wektorowa i rastrowa, Internet, sieci komputerowe, Netykieta (tak, tak, takie zajecia też miałam).
Myślę, że technikum czy liceum informatyczne to dobra rzecz o tyle, że jeśli chcesz w przyszłosci się tym zająć, to taka szkoła pomoże ci dokonać wyboru - która część informatyki cię wciągnie. Mnie np. kompletnie nie przypadło programowanie, natomiast wszelkie programy graficzne i zagadnienia Internetowe bardzo 
A teraz cos dla tych, którzy chca sie sprawdzić http://reod.ovh.org/chakuj/[/QUOTE]
Ja w technikum informatycznym mam takie przedmioty mniej wiecej jak przedstawila szajababa.
Mam tak:
SYstemy operacyjne( instalacja Linuxa )
Programowanie biurowe(php)
Programowanie strukturalne i obiektowe(C++ do znudzenia,w 1 klasie Turbo Pascal)
Urzadzenie technologii komputerowej(prezentacja programow)
Multimedia i grafika komputerowa( w tym grafika rastrowa i wektorowa)(Corel)
Informatyka(ostatnio systemy szesnastkowe,adres ip,proxy itp)
W tym to wszystko co wyzej jest bardzo nastawione na programowanie nauke instalacji itp-zero budowy komputera
|
|