Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Karkonosze :-)
Wątek: Karkonosze :-)
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-05-31, 17:30   #8
Myszołapka
Zakorzenienie

Dot.: Karkonosze :-)

już odpisuję Karpacz tak sam w sobie to zbyt ciekawy nie jest. Takie sobie miasteczko wzdłuż drogi ze spalinami. Niedrogo jest w Karpaczu Górnym, ale to jest daleko od Centrum, więc co wolisz. W centrum jest standart zróżnicowany, ja mieszkała w ścisłym centrum w pokoju z łazienką, bez kuchni rok temu i pamiętaj, że nie byłą to kwota duża chyba 25 czy 30 zł od osoby.

O szlakach oprócz Śnieżki: możesz iść nad Mały alob Duży Staw a najlepiej nad oba Nad małym stawem jest położone urokliwe schronisko Samotnia, naprawdę śliczne w lecie Stamtąd możesz iść na Śnieżkę, nie jest to bardzo daleko, idzie się w miarę wygodnie. Zchodzić możesz przez wodospad Łomniczki - trasa wiedzie przez las, upał tak bardzo nie dokucza. Jeżeli nie Śnieżka to możesz iść do Dobrego Źródła - 40 minut pod górkę - moze być trudno.

Z zabytków to dobrze jest jeszcze obejrzeć Świątynię Wang w Górnym Karpaczu - to jest przywieziona z Norwegii bodajże świątynia i poskładana na nowo już tu w Polsce - nie jest grekokatolicka - chyba augsburska o ile się nie mylę. Możesz również iść do Muzeum Zabawek - jest w drodze do Górnego Karpacza - poczułam się tam jak w dzieciństwie tyle lalek, misiów Niedaleko Karpacza znajduje się Western City miasteczko w stylu Wsternów. Będąc tam miałam wiele radochy, bo można było strzelac z łuku, płukać piasek, jeżdzić konno itd. No i jest prawdziwy Saloon tak wielki i drewiany Stamtąd przywiozłam sobie pocztówkę z własną podobizną w kapeluszu kałbojskim
W samym sercu Karpacza jest taki wielki letni tor saneczkowy - cudo normalnie - dł 1 km jedziesz 5 min. Jazda na całego No i skocznia "Orlinek" tam odbywają się Mistrzostwa Juniorów w skokach narciarskich tylko kurczę nie wiem, czy to są mistrzostwa świata czy czego

Jedzonko jest głównie w centrum, głównie knajpki z takim przeciętym asortymentem, dobre są naleśnki w ścisłym centrum idzie się lekko pod górkę. Dobry jest bar Miś, ale onw drodze do Wanga. Do Bachusa poszłam na taki raczej droższy obiadek - talerze są wielkości kół młyńskich zjadłąm 1/4 i nie mogłam kiwnąć palcem u nogi Facet się naje spokojnie Jest też knajpa "U Ducha Gór" ale tam nie byłąm. Tak z wyglądu to taka bardziej droższa się wydaje.

Jakby coś to pytaj A jak sobie coś jeszcze przypomnę to napiszę

Link do adresów jedzonka:
- http://www.e-karpacz.pl/gastronomia.html

Przypomniało mi się, stamtąd są wycieczki jednodniowe do Pragi albo do Wiednia, czy Niemiec - warto jechać bo tanio i w Czechach są słodycze dobre A tak na serio to Praga jest pięknym miastem, dla mnie szczególnym

I mam jeszcze jedno w sprawie kwater zadzwoń :
http://www.btkarpacz.com.pl/main_pl.htm --> to będzie telefon móisz pani co chcesz i w jakiej cenie a ona proponuje Ja tak rezerwowałam i naprawdę dobrze trafiłąm

I pierwszy zakup jaki robisz na miejscu to jest mapa Karpacza koszt- ok. 3 zł

Edytowane przez Myszołapka
Czas edycji: 2005-05-31 o 17:35
Myszołapka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując