Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Rzucanie palenia...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-05-14, 11:56   #26
marlena0189
Przyczajenie

Dot.: Rzucanie palenia...

Udało mi się rzucić palenie z dnia na dzień chociaż wcześniej broniłam się przed tym rękami i nogami. Tak wyszło, że przez grypę nie paliłam kilka dni (wiadomo jak to wtedy jest) a potem gdy wyzdrowiałam stwierdziłam, że rzucam. Papierosy które mi zostały oddałam mojej mamie. Pierwsze tygodnie były ciężkie, "nosiło" mnie strasznie i nie szło się ze mną dogadać. Zaczęłam chodzić na aerobik (na którym wytrzymałam 5 tygodni) i chyba dzięki temu nie zauważyłam jakiegoś dużego wzrostu wagi (jestem już kuleczką ale nie przytyłam po rzuceniu) a potem kupiłam telewizor na raty i powiedziałam sobie, że jak zacznę palić to nie będę miała z czego go spłacać. Mama pali w domu przy mnie i już mnie to nie rusza, raczej zaczęło mi przeszkadzać. I tak nie palę już 8 miesięcy więc jedyne co mogę Ci powiedzieć, że aby rzucić palenie to nie trzeba żadnych plastrów ani nic takiego - najważniejsze jest aby zacząć inaczej myśleć, zmienić nastawienie - jak już tu ktoś napisał to musi wyjść od palacza. Ja dodatkowo jeszcze siebie nagrodziłam i za każdym razem jak spojrzę na ten telewizor to sobie myślę: "dałam radę, nie chcę już więcej wrócić do nałogu".

Życzę Ci wytrwałości i gratuluję decyzji
marlena0189 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując